İYİ Parti'li Lütfü Türkkan: HDP ile AKP işbirliği içerisinde

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan: HDP ile AKP işbirliği içerisinde

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, HDP ile AK Parti’nin iş birliği içinde olduğunu söyledi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat Hafta Sonu programına katıldı. Türkkan programda birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. İYİ Partili Türkkan, HDP ile AK Parti’nin iş birliği içinde olduğunu söyledi:

“HDP'nin içinde kaç tane HDP var? Bir tanesi Kandil ile hareket ediyor. Gerçek HDP ise Adalet ve Kalkınma Partisi ile iş birliğine başlamıştır.

Cemil Bayık PKK’lı katillerin başı mı? Hepimiz biliyoruz. Hakkında herhangi bir karar var mı hiç yok, yargılama tutuklama arama var mı? O da yok. Twitter’a muhalif bir cümle yazın Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret kabul edilip hakkınızda hemen arama, gözaltı, mahkeme kararı, savcılık soruşturması başlar. Bayık ile ilgili herhangi bir arama, soruşturma hiçbir şey yok.

Türkiye’de PKK ve AK Parti varlıklarını birbirine borçlu. Oslo görüşmeleri sırasında İmralı’yla yapılan görüşmelerde her seçim öncesi olduğu gibi terörün kesilmesi konusunda bir mutabakatları var her ikisinin ciddi anlamda birbirlerini besleyen. Seçim öncesi PKK eylem yapmayarak AK Parti’ye destek veriyor kendince. Adalet ve Kalkınma Partisi de PKK’nın başına ait hiçbir tasarrufta bulunmuyor. Birbirini besleyen iki kuvvet seçim öncesi tekrar harekete geçmiş durumda.”

Türkkan gerçek anlamda beka meselesinin ne olduğunu da açıkladı:

Türk milleti soğuk savaş döneminde bile beka meselesini duymadı. Sovyetler Birliği’nin Türkiye üzerinde toprak taleplerinin olduğu dönemlerde Türkiye’de hiçbir zaman böyle bir korku olmadı. Türkler Anadolu’yu Selçuklu’dan itibaren vatan bildiler. Yani Anadolu Türkler için mukaddes topraklar. Böyle beka meselesi diyip Türkiye’yi korkuya salmanın bir tane sebebi olabilir o da 17 yıldır bu ülkeyi yönetemeyen Adalet ve Kalkınma Partisi ile 2 yıldır onların bütün suçlarına kefalet eden küçük ortağının getirdiği noktadır bu beka meselesi.

Türk milleti böyle beka söylemleriyle küçümsenecek bir millet değildir. Çok aziz bir millet, beka korkusuyla korkutmanın anlamı yok, Türk milletini zayıf gösteriyor ve küçümsüyorlar, hakaret ediyorlar Türk milletine beka meselesi koltuk meselesi aslında.

Türkiyenin herhangi bir beka sorunu olduğunu düşünmüyorum ama gençlerin yüzde 25’ i işsiz, 1 milyon 300 bin kişi artmış işsiz sayısı,İŞKUR’un kayıtları bu, 2 milyon 400 binken Ocak 2018’de, şimdi 3 milyon 700 bin olmuş. Türkiye’nin beka meselesi varsa esas mesele budur. Türkiye ilaçta yüzde 54, aşıda yüzde yüz dışarıya bağlı. Türkiye’nin bir salgın hastalığa yakalandığını düşünün, Türkiye’nin aşısı yok. 17 yıldır Türkiye’de üretime, bilime, sanata dair hiçbir şey ama hiçbir şey yapmadılar. Gerçek beka meselesi budur.”

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi paramparça yaptığını ifade etti:

“Sayın Meral Akşener’in kendi koğuş arkadaşı İsmet Şahin’i idama gönderirken sabaha kadar Kur’an-ı Kerim okuyarak idamı soğukkanlılıkla karşılamış arkadaşları var. Akşener’in partisi öyle bir parti. Yani biz arkadaşlarımızı idama gönderirken 19-20 yaşlarında soğukkanlılığımızı kaybetmeden, Kur’an-ı Kerim okuyarak, ahirette buluşmak üzere sarılarak gönderdik. Böyle meydanlarda boş çuvala un atar gibi bir siyasi parti liderini tehdit etmek bir Cumhurbaşkanı’na yakışmıyor. Cumhurbaşkanı ülkenin milli birliğini temsil eder. Bizim cumhurbaşkanımız neredeyse bizi kaş rengimize kadar ayırdı artık. Türkiye’yi bir arada tutmak yerine paramparça yaptı. Yarın öbür gün gerçek anlamda bir araya gelmemiz gerektiğinde nasıl bir araya geleceğiz biz bu kadar ayrılıktan sonra.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörist tanımını yeniden yapması gerektiğini söyleyen Türkkan, Cumhurbaşkanı’na göre AK Partili olmayan herkesin terörist olduğunu belirtti:

“Sayın Erdoğan’a göre AK Partili olmayan herkes terörist, herkes hain. Terörist ve hain tanımını yeniden yapması lazım Erdoğan’ın. Hain, bu memleketi 17 yıldır üretmekten vazgeçiren, borcunu 5’e 6’ya katlayan kimse odur. Hainlik siyaset yapmak değildir, bizler siyaset yapıyoruz ve demokrasinin bize verdiği haklar ölçüsünde siyaset yapıyoruz. Kalkıp bizi terörist diye nitelendirmeniz sadece ve sadece bu ülkeyi böler.

Türkkan kendi bölgesi Kocaeli’nden de örnek vererek Erdoğan’ı eleştirdi:

Çayırova’da geçmişte bize oy vermemiş, devamlı AK Parti’ye oy vermiş bir pazarcı genç  bana dedi ki: Ben terörist miyim? Ben akşam evime ekmek götürmek için akşama kadar bu soğukta oturuyorum. Sadece ve sadece evlatlarıma ekmek götürmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bize terörist dedi bende terörist tipi var mı?