İyi Parti'de kurultay heyecanı

İyi Parti'de kurultay heyecanı

İYİ Parti bugün kurultay heyecanını yaşayacak.

İYİ Parti 2. Genel Olağan Kurultayı'nı bugün Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Altınpark'ta gerçekleştiriliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tek genel başkan adayı olduğu kongrede, 2023 Genel Seçimleri'ne İYİ Partiyi taşıyacak kadro oluşturulacak. "Millet Bizi Çağırıyor "sloganı ile gerçekleştirilecek kurultayda Akşener'in daha önceki konuşmalarında sıkça dile getirdiği iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme vurgusu yapması bekleniyor.

Milletvekillerinin danışmanları da dahil olmak üzere kongre alanına delegeler dışında kimse alınmayacak. Basın için ayrı bir yer oluşturulacak ve o alanda yazılı ve görsel medya diye bir ayrım yapılmayacak. Yığılmaları önlemek amacıyla oy verme işlemleri için 40'ın üzerinde sandık ve 150 kabin kurulması planlandı. Bu çerçevede delegeler oy kullanma alanına 100-150 kişilik gruplar halinde alınacak. Kurultayda asıl yarışın, partinin yönetiminin belirleneceği Genel İdare Kurulu (GİK) seçimlerinde yaşanacağı belirtildi. İYİ Parti GİKe girmek için çok sayıda başvuru olmuştu. Neredeyse tüm vekillerin de aday olduğu ve Başkanlık Divanı'nın da seçileceği GİK için ciddi bir yarış olacak.

1379 delegenin seçeceği GİK seçimlerinde çarşaf ya da blok liste olması yönündeki karar, il başkanları ve GİK üyeleri tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bırakıldı. Çarşaf liste olması beklenen seçimde Akşener'in 100 kişilik anahtar liste oluşturacağı sanılıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'ye katılan Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da anahtar liste ile GİK'e seçilmesi ve Başkanlık Divanı'nda Akşener tarafından görevlendirilmesi bekleniyor.

Özellikle 2018 Genel Seçimlerinde de parlamenter sistem vurgusu yapan ve bu çerçevede Millet İttifakı'nın oluşmasında ciddi katkıda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultaydaki konuşmasında iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin ana hatları ile ilgili açıklamalarda bulunacağı belirtildi. 'Benim Sıram, Benim Zamanım' teması ile geçtiğimiz günlerde hazırlanan rap şarkısı ile Akşener'in gençlere de mesajlar vermesi beklentisini arttırdı. Akşener'in ayrıca İstanbul Sözleşmesi vurgusunu yapması da beklentiler arasında.