İYİ Parti'den Ümit Özdağ açıklaması: Yalan rüzgarı

İYİ Parti'den Ümit Özdağ açıklaması: Yalan rüzgarı

İYİ Parti'den, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın "HDP ile anayasa hazırlandığı" suçlamasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Özdağ, bir televizyon programındaki iddialarını, 11 Kasım Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında, kelimenin tam anlamıyla 'Yalan rüzgarına' dönüştürdü. Milletimizin emin olmasını isteriz ki; İYİ Parti’nin aziz milletimizden sakladığı bir gündemi, bir ajandası, ilişkileri ya da projeleri yoktur ve olamaz" denildi.

İYİ Parti, Özdağ'ın iddialarına ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin içinden geçtiği bu sıkıntılı günlerde, İYİ Parti olarak milletin omuzlarına yüklediği görevi yerine getirmek için tüm gücüyle çalışmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, başta Genel Başkan Meral Akşener olmak üzere “İYİ ve cesurlar hareketinin yegane amacının, Türkiye’yi yönetme yetkisi alarak, ülkeyi ve milleti bu sarmaldan bir an önce çıkarmak” olduğu ifade edildi.

YALAN RÜZGARI

İYİ Parti açıklaması şöyle:

Nitekim son dönemde, aziz milletimizin İYİ Parti’ye olan teveccühünün, bazı odakları korkutacağını biliyorduk. Kurulduğu günden bu yana, Türk siyasetinde dengeleri değiştiren, yerel seçimlerle birlikte, değişmez sanılanları değiştiren İYİ Parti, tüm kadrolarıyla, her tür manüplasyona ve saldırıya da hazırdı. Sayın Ümit Özdağ’ın, bir süredir, mensubu olduğu partimizle ilgili açıklamalarını dikkatle izliyoruz. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; ithamları, sahip olduğu kariyer ve tecrübesiyle örtüşmemektedir. İYİ Parti olarak, talihsiz açıklamaları ile kendisine verdiği zararı endişeyle izliyoruz. Bu zarar öyle bir noktaya ulaştı ki; Sayın Özdağ, bir televizyon programındaki iddialarını, 11 Kasım Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında, kelimenin tam anlamıyla 'Yalan rüzgarına' dönüştürdü. Milletimizin emin olmasını isteriz ki; İYİ Parti’nin aziz milletimizden sakladığı bir gündemi, bir ajandası, ilişkileri ya da projeleri yoktur ve olamaz. İYİ Parti, attığı ve atacağı adımların, yetkili kurullarında konuşup değerlendirildiği, son derece şeffaf bir yol haritasına sahiptir. Bu gerçek ışığında; Sayın Özdağ’ın iddiaları konusunda ilk ve son kez olmak kaydıyla, aziz milletimizi bilgilendirme ihtiyacı duymaktayız."

"İYİ PARTİ KATILMAMIŞTIR ÇÜNKÜ BÖYLE BİR ÇALIŞMA OLMAMIŞTIR"

İYİ Parti ve İYİ Parti’yi temsilen hiç kimse, bir başka partiyle anayasa çalışmasına katılmamıştır. Çünkü zaten böyle bir çalışma hiç olmamıştır. İYİ Parti’nin hiçbir yöneticisi, Ak Parti ile gizli ya da açık bir anayasa çalışması yapmamıştır. Önüne geleni fetöcülükle suçlayan iktidar mantığıyla benzeşen, fetöcülük ve fetöcüler iddiası, İYİ Parti’ye asla yapışmayacak bir lekeleme çabasıdır.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ SİYASETTE DEĞİL, PSİKİYATRİ SERVİSİNDE"

Bugünün muktedirleri bile, ellerindeki tüm devlet imkanları, istihbarat imkanları, yargı imkanlarına rağmen, İYİ Parti’nin üzerinde tek bir damla leke bulamamış ve sonuçta 'Yerli ve Milli' sıfatını teslim etmek zorunda kalmışken, Ümit Özdağ’ın bu konudaki 'Sadık hizmeti', siyaset çöplüğündeki ve vicdanlardaki yerini almaya mahkumdur. Aziz milletimizin dikkatine sunmak isteriz ki; iktidar Partisi’nin grup başkanvekili, sayın Özdağ’ın her açıklaması sonrasında devreye girip, benzer bir üslupla partimize saldırmıştır. Bu açık 'iz'in takipçisiyiz. Ancak aynı iktidar partisinin sözcüsü, sayın Özdağ’ın iddialarını kesin bir dille yalanlamıştır. Bilinmelidir ki; İYİ Parti’yi, hem Ak Parti’yle, hem HDP’yle, hem PKK’yla hem de fetöyle birlikte olmakla itham etmenin dayanılmaz hafifliği, aslında psikolojik bir sorunudur. O sorunun çözümü de siyaset de değil, psikiyatri bilimindedir.”