İYİ Partili Çıray'dan "Koltuk krizi" açıklaması: Eş değer değiliz

İYİ Partili Çıray'dan "Koltuk krizi" açıklaması: Eş değer değiliz

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray “Koltuk krizi”ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çıray "Biliyorsunuz siyaset diplomasisinde, bu önemlidir. Yani "eş değer değiliz" anlamına gelir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu Beştepe'de kabul etti. 2 saat süren görüşmenin öncesinde ikili kameralara poz verdi.

Fotoğraf çekiminden sonra Erdoğan'ın Karamollaoğlu'na oturması için uzakta bulunan koltuğu işaret etmesi görüşmenin en dikkat çeken ayrıntısıydı.

Bu görüntülerin ardından Saadet Partisi'nden ilk açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya yaptı. Kaya; "Ev sahibi sayın cumhurbaşkanı ve kendi protokolünü uyguladı. Ancak diğer parti başkanlarına da bu protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

HalkTV ekranlarında İpek Özbey'in sunumu ile yayınlanan Kadraj programına katılan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da gündeme gelen 'uzak koltuk protokolüne' ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Eş değer değiliz"

Çıray şunları ifade etti;
"Biliyorsunuz siyaset diplomasisinde, bu önemlidir. Yani şöyledir, "eş değer değiliz" anlamına gelir. Eğer eş değeriniz gelmiyorsa ve oraya oturtmaya niyetiniz yoksa, yine siyaset diplomasisinde o koltuğu oraya koymazsınız. O koltuğu oraya koyup, diğer koltuğu gösterirseniz, o zaman ona siyaseten "size eşit bakmıyorum" anlamına gelir.

Ama şunu söyleyeyim, Sayın Temel Karamollaoğlu ile çeşitli toplantılarda birlikte olma imkanım oldu. Tanıdığım kadarıyla çok değerli, çok saygıdeğer bir siyasetçi. İlkeler konusunda ne konuşulduğunu bilmiyorum ama ben Sayın Karamollaoğlu'nun demokrasi ve mutlak güçler ayrılığı konusundaki ilkelerinden yani bizim hep birlikte Genel Başkanı'mızın imza attığı, Millet İttifakı'nda belirtilen ilkelerden taviz vereceğine inanmıyorum."