İYİ Partili Koncuk: Kimse Akşener'den 'Adayım' demesini beklemesin

İYİ Partili Koncuk: Kimse Akşener'den 'Adayım' demesini beklemesin

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, partisinin genel başkanı Meral Akşener'in olağanüstü kurultayda yeniden aday olacağı yönündeki yorumları değerlendirdi. Koncuk, "Kimse genel başkanın çıkıp, 'Ben adayım' demesini beklemesin. Böyle bir şey yok" dedi.

Başkanlık Divanı toplantısının içeriğine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan İsmail Koncuk, kurultaya yönelik çalışmaların sağlıklı işlemesi için teknik çalışmaları yürütecek bir komisyon oluşturulduğunu belirtti.
Koncuk, Akşener'in açıklamalarının, yeniden aday olacağı şeklinde yorumlandığının hatırlatılması üzerine "Genel başkanımız 'aday olmayacağım' dedi. 'Aday olmayacağım' diyen bir insan aday olmaz ama bu bizim aday göstermememiz anlamına gelmez. Biz aday göstereceğiz genel başkanımızı" ifadesini kullandı.

Toplantıda Akşener'in olağanüstü kongrede delegelerin önerisiyle yeniden ve tek genel başkan adayı olarak gösterilmesi kararının teyit edildiği bildiren Koncuk, şöyle devam etti:

"Kimse genel başkanın çıkıp, 'Ben adayım' demesini beklemesin. Böyle bir şey yok. Yöntem ve usul olarak da doğru değil. Ama şunu da görmemiz lazım. Meral Hanım konuşmasında ne dedi? 'Artık bundan sonra hedefimiz yerel seçimlerdir.' Yerel seçimler kongreden sonra olduğuna ve genel başkan böyle bir hedef ortaya koyduğuna göre herhalde bu hedefin içerisinde kendisini ayırmadan söylüyor. Bundan da bunu çıkarmak lazım. Genel başkanımız yeni bir hedef ortaya koydu. Önümüzdeki süreçte teşkilatımızın hedefi yerel seçimlerde başarılı olmaktır."

'ŞU SAATTEN SONRA ZATEN 'ADAYIM' DEMEZ'

"Şu saatten sonra zaten 'adayım' demez" ifadesini kullanan Koncuk, "Nasıl desin? 'Adayım' der mi? Aday olmayacağını ifade etti. Ama bu, 'Ben partimi sahipsiz bırakacağım' ve 'ne olursa olsun genel başkanlığı kabul etmeyeceğim' demek değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Konunun Başkanlık Divanı toplantısında Akşener ile konuşulup konuşulmadığı yönündeki soruya da Koncuk, "Bunu konuşmamız gerekmiyor. Divanda bunları hiç konuşmadık. Çünkü bununla ilgili divanın bir problemi yok. Problem olmayan bir konuyu biz niye genel başkanımızla konuşalım? Akşener, 12 Ağustos'ta yapacağımız kurultayda ortak adayımızdır" yanıtını verdi.

'YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ STRATEJİMİZİ OLUŞTURACAĞIZ'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın da adaylık için adının geçtiğinin belirtilmesi üzerine Koncuk, şunları söyledi:

"Hayır. Birtakım eleştiriler yapmak, partinin geleceği adına bir şeyler söylemek başka bir şeydir, 'aday olacağım' demek başka bir şeydir. Böyle bir cümle yok ki…Kimse böyle bir şey söylemedi. Ümit Bey divan üyesidir, genel başkan Yardımcısıdır. Onun da kanaatidir genel başkanımızın ortak aday olması. Tüm divan üyelerinin, istisnasız hepimizin ortak kararıdır. Bugüne kadar herhangi farklı bir ses, düşünce söz konusu olmamıştır."
Kurultaydan sonra yerel seçime yoğunlaşacaklarını ifade eden Koncuk, toplantıda yerel seçimlerde başarılı olmanın yollarını konuştuklarını anlattı. Koncuk, "Bu çalışmalarımıza kurultaydan sonra daha derinlik kazandıracağız. Yerel seçimlerle ilgili stratejimizi oluşturacağız" dedi.

'YETKİLERİ AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR'

Toplantıda, Akşener'in yetkileriyle ilgili bir konunun gündeme gelmediğini vurgulayan İsmail Koncuk, "Genel başkanımızın kurultay öncesi yetkileri neyse aynı şekilde devam ediyor" diye konuştu.