İYİ Partili Lütfü Türkkan: Devlet vatandaşını mağdur etmemekle yükümlüdür

İYİ Partili Lütfü Türkkan: Devlet vatandaşını mağdur etmemekle yükümlüdür

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Partili Türkkan, partisinin asgari ücret önerisi anlattı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Brüt ücreti 3 bin liraya çıkarıp asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamını ödeyelim. Devletimiz de çalışanımızın gelir vergisini ve SGK primini üstlensin. Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3 bin lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3 bin 458 lira olmaya devam etsin" diye konuştu.

AA’nın aktardığına göre, Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, asgari ücret görüşmelerinin yarın başlayacağını dile getiren Türkkan, ekonominin iyice kötüye gittiği bu dönemde asgari ücretle geçimini sağlayan yurttaşların yükünün daha da ağırlaştığını belirtti.

"TÜRKİYE'DE ASGARİ ÜCRETLİ NOBEL'E ADAY GÖSTERİLMELİ"

Asgari ücretli günden güne fakirleşmektedir. Türkiye’den bir asgari ücretlinin Nobel ödülüne aday gösterilmesi gerekir. Hükümet, asgari ücretle zor şartlar altında geçimini sağlayan vatandaşlarımızı, işçilerimizi tamamen açlığa terk ediyor. Devlet vatandaşını mağdur etmemekle yükümlüdür. 2020’nin başında bir asgari ücret 390 dolardı.  Bugün bir asgari ücret 290 dolar. Asgari ücretli 100 dolar yani yaklaşık 800 lira fakirleşti. Yani asgari ücret 3’te 1 erimiş. Mevcut durumda, brüt asgari ücret 2 bin 943 lira. Kesintiler yapıldıktan sonra, çalışanımızın eline net 2 bin 325 lira geçiyor.

"ASGARİ ÜCRET NET 3000 LİRA OLSUN"

Sayın Meral Akşener İYİ Partinin önerisini grup toplantımızda açıkladı; “Brüt ücreti 3 bin liraya çıkarıp asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamını ödeyelim” demişti. Devletimiz de çalışanımızın gelir vergisini ve SGK primini üstlensin. Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3 bin lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3 bin 458 lira olmaya devam etsin. 3-5 kişi çalıştıran küçük esnafta aynı ücretli gibi zaten zorda, bu yükü onların sırtından almak lazım.

"MEMLEKETİ KATAR KATAR SATIYORLAR