İYİ Partili Özdağ'ın FETÖ iddiasına Meral Akşener'den yanıt

İYİ Partili Özdağ'ın FETÖ iddiasına Meral Akşener'den yanıt

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın dün akşam, CNN Türk canlı yayınında partisinin il başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu yönündeki imasına ilk yanıtı verdi.

Akşener, Ümit Özdağ'ın iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

"Bugün İstanbul İl Başkanımız Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak.Benim, arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil de bugün Bülent Turan'ın ne konuştuğu benim için önemli. Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içinde de onu içselleştirmeye çalışıyoruz.Bu yolculukta hatalar kusurlar oluyor ama büyük bir dikkatle, demokrasiyi, her şeye rağmen demokrasiyi istişareyi içselleştirmeye gayret ediyoruz.

Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısı ile hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum.

Ama ben Meral Akşener olarak, DYP Genel Başkan Yardımcılığını ve Bakanlığını yaptığım bir dönemde; 43 milletvekili DYP'den hangi şartlarda, nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Ve onun sonra Türkiye'de nelere mal olduğunu biliyorum.

SAYGI DUYDUM...

Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Ama sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu.Ve birden kendimi 1997'lerde 1998'lerde hissettim.Sayın Bülent Turan'ın yazdıklarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz.

Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma.

ÖZDAĞ'IN HDP İLE YAKINLAŞMA İDDİASI

O çok büyük bir yalandır, yalancıdır bunu söyleyen...

Bülent Turan ne demişti?
Meral Akşener'in atıfta bulunduğu AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan "İyi Parti'de kim FETÖ'cü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce; 'İyi Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak' demiştik. Partisine küsen Gn Bşk, Mv istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar!" demişti. 

Özdağ ne demişti?
İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNNT Türk'te Ahmet Hakan'ın programında İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğu imasında bulunurken, "FETÖ'cü bir sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsanız, öncesindeki başkan ve sonrasındaki başkan FETÖ'cüyse, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu veya olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa, bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır" dedi. Kavuncu geçmişte Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmıştı. Özdağ, derneğin 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin başvurusuyla kapatıldığını söyledi.