İzmir'de Troller yine iş başında

İzmir'de Troller yine iş başında

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesaplarından parti aleyhine trollerin kampanya başlattığını belirterek uyarılarda bulundu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlarına ve parti yöneticilerine son yaşanan süreçle ilgili uyarılarda bulundu. İl Başkanlığında hukuk komisyonu toplayacaklarını ve konuyla ilgili önlem alacaklarını anlatan Yücel mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkanlarım hepinize merhaba. Gectiğimiz hafta Karşıyaka üyemiz Banu Özdemir'in sosyal medya paylaşımları nedeniyle ak troller tarafından linç edilerek tutuklanmasından sonra bugün Karabağlar üyemiz ve meclis üyemiz Dila Koyurga'nın 2013 yılında yaptığı iddia edilen sosyal medya paylaşımları nedeniyle, Dila arkadaşımıza karşı ak troller tarafından linç kampanyası başlamış durumda. Bu konularda yarın il başkanlığımız bünyesinde oluşturduğumuz hukuk komisyonunu toplayacağız.

Sizlerin; öncelikle yöneticileriniz ve meclis üyelerinizi sosyal medya kullanımı konusunda ve hakaret içeren, suç teşkil eden partimizi ve kendilerini hedef yapabilecek paylaşımlardan kaçınmaları konusunda uyarmanızı, sonra da görevlendireceğiniz arkadaşlar vasıtasıyla -yöneticileriniz yada mahalle sorumluları olabilir - tüm ilce örgütünün telefonla aranarak (SMS atmak ve/veya sosyal medya paylaşımı yapmak hukuken ve siyaseten sakıncalı olabilir) tüm üyelerimizi bu konuda uyarmanızı istiyorum”

İNCELEME BAŞLATTIK

Başkan Yücel öte yandan sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Aylardır gençlerimizi marjinalize etmeye, yaftalamaya çalışıyor, arşivlerden çıkardıkları doğruluğu tartışmalı unsurlarla bütün CHP gençliğini karalamaya çalışıyorlar. Kurduğunuz trol ağının farkındayız, hesabınız tutmayacak. İnceleme sonucunda partimizin yetkili kurullarınca elbette gereği yapılacaktır. Biz yanlışa yanlış diyen, etik değerleri sonuna kadar savunan bir geleneğin temsilcileri olarak esas ahlaksızlığı yapan bu paralı trol ordusunun tüm hesaplarını boşa çıkaracağız. Troller yine iş başında. Birileri sosyal medyada cadı avcılığı yapmaya çalışıyor. Modern engizisyonculara sesleniyorum! Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga'nın 18 yaş altında olduğu 2013 tarihinde attığı iddia edilen tweetlere ilişkin inceleme başlatmış bulunuyoruz.