İzmir'de yaşanan provokasyonu bize yüklemek istediler

İzmir'de yaşanan provokasyonu bize yüklemek istediler

İzmir'de camii hoparlörlerinden telsiz firakansları ile sisteme girerek müzik yapıldığı ve bazı medya organları da bu olayı Radyo amatörlerinin yaptığını iddia etmişlerdi.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Merkezi Başkanı bir basın açıklaması yaparak,İzmir'de camii hoparlörlerinden  telsiz firakansları ile sisteme girerek müzik yapıldığı ve bazı medyalarında bu olayı (TRAK) Radyo amatörlerinin yaptığını iddia etmişlerdir.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in bazı ilçelerindeki Camilerin Hoparlörlerinden müzik yayını yapıldığı konusu basında geniş yer almıştır.Kabul edilmesi mümkün olmayan bu son derece çirkin eylemden, medyada bir genelleme ve peşin hükümle “Amatör Telsizcilerin” (Radyo Amatörlerinin) sorumlu tutmuşlardır.

30 yıldan beri ülkemizdeki büyük ölçekli afetlerde yaşamsal öneme haiz kritik haberleşmeyi gönüllülük temelinde ve T.C. yasa ve bağlı yönetmeliklerin çizdiği çerçeve içinde Radyo Amatörlüğü ekseninde sağlayan derneğimiz Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti’nin (TRAC) üyeleri sapkın bir bireyin eylemi nedeniyle sorumlu tutulmaktan son derece rahatsız olmuştur.

Türkiye Afet Müdahale Planının öncelikli olarak telakki edilen Ulusal Haberleşme Hizmet (Çalışma) Grubunda T.C Ulaştırma Bakanlığının tayini mucibince Çözüm Ortağı sıfatıyla yer alan ve Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünde olan Cemiyetimizin İzmir Vilayetindeki Şubeleri , aynı grupta yer alan İzmir Emniyet Müdürlüğü ile iletişim içinde olayın kovuşturulmasına yardımcı olmaktadır. 

Bununla birlikte bilinmesi gereken ve dikkate alınması gereken başka önemli hususlar da mevcuttur: 1-Ülkemizdeki Amatör Telsizcilerin tümü TRAC çatısı altında değildir. Herhangi bir derneğe üye olmayan veya TRAC dışındaki oluşumlara üye olan belge sahibi Amatör Telsizciler vardır. Hatta bunların toplam sayısı TRAC üyelerinin sayısından fazladır, zira Cemiyetimiz üye kabulünde azami derecede titiz ve seçici davranmaktadır.

İzmir’de mukim tüm Amatör Telsizcilerin bilgilerinin alınacağı kurum T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğüdür. 2-Ülkemizde belge sahibi olmaksızın telsiz taşıyan ve bulunduran kişi sayısının azımsanmayacak bir rakama ulaştığı da maalesef başka bir gerçektir.13 Mayıs 2014'de Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan büyük maden faciasında 112 Ambulansların telsiz irtibat görüşmesi bölge çukur olduğu için sağlanamamıştır.,biz Manisa (TRAK) olarak mobil bir telsiz rölesi kurarak iletişimi sağlamıştık.

Şimdi bize çamur atmalarını nefretle kınıyoruz

İnternet üzerinden yurt dışından çok sayıda Amatör el telsizi getirilmektedir.Çoğu Gümrüğe takılırken çoğu bu tür cihazlar ülkemize girmektedir.Bunun önlenmesi için biz defalarca Kıyı Emniyetine, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bakanlığına bildirdik ama bir sonuç alamadık. Yasak olmasına rağmen çok sayıda kişilerde bu tür telsizler bulunuyor ve Polis telsizlerini bile dinliyorlar.Bazı Facebook sayfalarında resmen peynir ekmek gibi amatör telsiz satılıyor.Hatta bu olayın çözülmesi için Cumhurbaşkanlığı CİMER'de bile internet üzerinden şikayette bulunduk,fakat bir olumlu cevap alamadık.