Kabine değişikliği iddiası... Yeni bakanlar partili isimler olacak

Kabine değişikliği iddiası... Yeni bakanlar partili isimler olacak

Son günlerde gündemde olan kabine değişikliği iddialarına bir yenisi daha eklendi. Kabine revizyonu yapılması durumunda yeni bakanların özel sektörden değil, parti içi isimlerden seçileceği iddia edildi.


Ankara kulisleri kabine değişikliği iddialarıyla hareketlendi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinin ardından şu ana kadar toplam sekiz bakan görevden ayrılırken devam etmesi beklenilen kabine revizyonu kapsamında özel sektörden isimlerin artık tercih edilmeyeceği belirtiliyor.

Erdoğan, son kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Değişen şartlara göre kabinede revizyona gitmemiz doğal bir durum. Bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz" demişti.

DW Türkçe’nin haberine göre, bundan sonra bakan seçiminde özel sektörden gelen "teknokrat isimlere" yer verilmemesine dikkat edilecek. Ankara'da siyasi aktörler arasındaki genel izlenim, özel sektörden gelen isimlerin devlet yapısına iyi uyum sağlayamadığı, hâlâ özel sektör düşüncesiyle hareket ettikleri ve gerek bürokrasi gerekse milletvekilleri arasında bunun rahatsızlık yarattığı yönünde.

"PARTİLİ İSİMLER TERCİH EDİLECEK"

Bu nedenle önümüzdeki dönemde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kabinede yer almayabileceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz aylarda yine özel sektörden gelen bir isim olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etmişti.

"MEHDİ EKER'İN İSMİ ÖNE ÇIKTI"

Yeni Tarım Bakanı olarak Mehdi Eker isminin ön plana çıktığı iddia edilirken, böyle bir atamanın oyları düşen AKP'nin yeniden kürt seçmenden oy toplama hamlesi olduğu değerlendiriliyor.

BAZI BAKANLIKLAR İKİYE AYRILABİLİR

Eskiden beri konuşulan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye bölünmesi senaryosunun da yine masada olduğu ve halen Ticaret Bakanı olan Mehmet Muş'un Maliye Bakanlığı'na geçebileceği belirtiliyor. Aynı şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığının da ikiye ayrılabileceği konuşuluyor.