Kaftancıoğlu: CHP erken seçim istemiyor

Kaftancıoğlu: CHP erken seçim istemiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu CHP'nin erken seçim istemediğini ifade etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın sorularını yanıtladı. Kaftancıoğlu, CHP'nin erken seçim istemediğini belirterek şunları keydetti:

"Burası Türkiye ve hepimiz bu ülkede saatler içinde nelerin değişebileceğini görebiliyoruz. CHP olarak erken seçim istemiyoruz. Ama yarın bir seçim olması durumunda da CHP’nin o seçime hazır olmasını istiyoruz. Biz seçimin ne zaman olacağından ziyade, ne zaman olursa olsun seçime hazır mıyız sorusuna, kesinlikle hazırız yanıtını vermek isteriz. Bu bağlamda da parti örgütümüz ile birlikte bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yurttaşlarımızla seçim zamanında değil, her zaman buluşmanın gayreti içinde ve bilincindeyiz."

"YOL HARİTAMIZ OLDUKÇA NET"

CHP'nin yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Yol haritamız oldukça net. Parti içi yürütülen süreçte kurultay ve kongre sürecimiz başladı. Önümüzdeki dönemde il ve ilçe kongresi ile genel kurultayımız yapılacak. CHP’nin, iktidara hazır kadrolarını oluşturmak için çalışmalara başladık. Özellikle üzerinde durduğum ve örgütle birlikte gerçekleştirmeyi hedeflediğim bir şey var ki iktidara giden yolda CHP’deki gelişimin, değişimin temsilcisi olarak kadınların, gençlerin daha fazla bu sürecin içerisinde olması. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi kurultayda iktidar için hazır kadromuzla, düşüncelerimizle, vizyonumuzla hazır bir CHP’yi oluşturacağız."