Kaftancıoğlu: Suriyelilerin dönme yolunu açmak gerekiyor

Kaftancıoğlu: Suriyelilerin dönme yolunu açmak gerekiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, "Suriyelilerin memleketlerine dönme yolunun önünü açmaları gerekiyor. Kavga ederek değil. Bu sorun çok daha büyüyerek devam edecek. Mahallelerde kavgaları görüyoruz. Sorunlar her geçen gün derinleşiyor" dedi.

Kaftancıoğlu'nun Halk TV'de Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan'a yaptığı açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ne sorun olursa olsun eğer siz merkeze vatandaşı koyup da sorunu çözmeye odaklı mekanizmalar oluşturursanız bu sorunların çözülmemesi için hiçbir engel olmaz."

"İnsanlar Suriyelileri işsizliğin sorumlusu olarak görüyorlar ki haklı. Diğer tarafta da iki kuruşa çalışıp hayatını dam ettiremeyen Suriyeliler var. Bunu bir iç siyasi mesele olarak görmeyip bütüncül olacak bu sorunu, Suriye'nin iç sorunlarının çözülmesine vesile olarak burada yaşayan Suriyelilerin memleketlerine dönme yolunun önünü açmaları gerekiyor. Kavga ederek değil. Bu sorun çok daha büyüyerek devam edecek. Mahallelerde kavgaları görüyoruz. Sorunlar her geçen gün derinleşiyor."

"Suriyeliler ülkelerin kendi içinde yürüteceği politikalarla baştan sona bütüncül bir şekilde ele alınması gerekir. Baştan bu durumun böyle yakıcı sonuçları olacağı ön görülmeliydi."

"İster Türk ister Suriyeli olsun, ne olursa olsun, hangi sorunları yaşıyorsa yaşasın parası olanların bir şekilde işini gördüğü, parası olmayanların mağdur olduğu bir sistem bu sorunun ana maddelerinden biri. Bu sistem bizi bu hale getiriyor."