Karamollaoğlu'ndan Demirtaş ve Kavala'ya destek : Türkiye'nin AİHM kararına uyması gerekiyor

Karamollaoğlu'ndan Demirtaş ve Kavala'ya destek : Türkiye'nin AİHM kararına uyması gerekiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ""Selahattin Demirtaş tahliye olmalı" dedi. Karamollaoğlu "Osman Kavala için de aynı şeyi söylüyorum. Osman Kavala'yı tanımam, bilmem. Hiç tanımadığım bir insan. Türkiye'nin AİHM kararına uyması gerek"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile tutuklu insan hakları aktivisti ve iş insanı Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini belirterek "Sayın Erdoğan kendi geçmişini düşünsün. Şiir okuduğu için siyaseten yasaklandı" hatırlatmasında bulundu.

TV 100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına katılan Karamollaoğlu, Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya ilişkin soruya şöyle karşılık verdi:

"Selahattin Demirtaş tahliye olmalı. Böyle bir demokrasi böyle bir hukuk devleti olmaz. Siz bir insanı tutuklayacaksınız, hapse atacaksınız. Aleyhte bir dava var. Beraat edecek, tam tahliye olacağı zaman yeni bir dava açacaksınız ve ondan dolayı tutuklayacaksınız. Ya hukukla böyle oynanmaz, kimse aptal değil. Böyle şey olur mu? Bu hukuk mu olur o zaman? Sayın Erdoğan kendi halini, geçmişi düşünsün. Şiir okuduğu için siyaseten yasaklandı. Bu bir hukuk cinayetiydi. Şimdi başkası okuduğu zaman 'Yok arkadaş ben iyi niyetle okudum, öbürünün canına okurum' diyor. Öyle şey olur mu? Buna adalet denir mi? Onun için meselelere bi-taraf yaklaşmaya ihtiyacımız var.

Ben hareketleri, tavırları, politikaları itibarıyla bir şahsı veya bir partiyi tasvip etmeyebilirim ama bunun üzerine bir şeyler daha ekleyerek onu düşmanlaştıramam. Yapmadığı işi, söylemediği sözü ona istinat edemem. Olmaz böyle bir şey.

Zaten Türkiye'nin problemi şu anda bu. Sayın Erdoğan bunu görse bile görmezden geliyor. Düne kadar, kendisi hukuksuzluğa maruz olduğu için bütün dünyayı arkasına alarak Türkiye’ye geldi. Siyasete girdi.

Osman Kavala için de aynı şeyi söylüyorum. Osman Kavala'yı tanımam, bilmem. Hiç tanımadığım bir insan. Türkiye'nin AİHM kararına uyması gerekiyor, Sayın Erdoğan bunu kendisi getirdi.

HDP meşru. Meclis’te var, Meclis’i yönetiyor. Bütçeden destek alıyor, milletvekilleri ve onların da dokunulmazlıkları var. Bütün bunlar onların meşru olduğunu gösteriyor. Ha haklarında bir dava açıldı, bir soru işareti var. O soru neticesinde de belki parti kapatılabilir. Ama kapatılana kadar meşru bir partidir. Bunu biz bu şekilde söyleriz. İttifak yapar mıyız? O ayrı bir konu…

Şu anda biz bugünkü şartlarda bu ittifakın kolay olmadığı kanaatindeyiz."