Kartal'da bağımsız aday CHP'nin adayı lehine adaylıktan çekildi

Kartal'da bağımsız aday CHP'nin adayı lehine adaylıktan çekildi

31 Mart yerel seçimleri için İstanbul Kartal'da bağımsız aday olan İlyas Ayyıldız, CHP'nin Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri için İstanbul Kartal'da bağımsız aday olan İlyas Ayyıldız, CHP'nin Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

Kartal Bizim Sevdamız platformunun Kartal Belediyesi Yakacık Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğine CHP Kartal adayı Gökhan Yüksel, bağımsız aday İlyas Ayyıldız ve Kartal Bizim Sevdamız platformu üyeleri katıldı.

'OYLARIMIZI GÖKHAN YÜKSEL'DE BİRLEŞTİRDİK'

İlyas Ayyıldız yaptığı konuşma ile adaylıktan çekildiğini açıklayarak, "Bizim Kartal'a bir borcumuz var dedik ve bu borcu ne pahasına olursa olsun ödemek için güçlerimizi birleştirdik. Bu samimiyeti, özveriyi ve çıkarsızlığı Gökhan Başkanımla gerçekten hissettik ve inandık. Kartal bağımsız belediye başkan adayı olarak, Gökhan Yüksel'e bütün ailem ve bana şimdiye kadar destek vermiş olan bütün eş, dost ve akrabalarımın hepsi ile bundan sonra bütün oylarımızı birleştirip Gökhan Yüksel'e verdik, vereceğiz. Beni bilen bilir, inanmadığım hiçbir şeyi yapmam. Gökhan Başkanımda samimiyeti, abiliği, kardeşliği ve Berlin Duvarını yıktığımızı gördüm ve yıktığımızı hep beraber göstereceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, ocu bucu demeden, kimsenin hayalini bile etmediği bir noktadayız. Kartal'da Gökhan Yüksel Başkanımıza destek vereceğiz, hayalini kurduğumuz ve mahallemizi kalkındıracak bütün projeleri başkanımızla inşallah gerçekleştireceğiz. 

Dedik ki mahallemizde bir ateş var, gelin bu ateşi söndürelim, ama bu ateşe odun atanlar oldu. Sonra baktık ki bir yiğit çıktı ortaya, ellerinde bidon dolusu su var, "biz bu ateşi beraber söndürebiliriz kardeşlerim" dedi ve Gökhan Başkana bu şekilde samimiyetle bağlandık. Biz inandık, siz de inanın. Kartal'ın Gökhan Yüksel ile yükseldiğini hep beraber göreceğiz. Hep beraber yürüyeceğiz, Kartal kazanacak. Martın sonu bahar olacak." ifadelerini kullandı.

'BU GENÇLER ARTIK BU SORUMLULUĞU ALDILAR'

Ayyıldız'ın ardından kürsüye çıkan CHP Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel, "Sevgi ve saygı içinde, birleştirici ve hep birlikte yaşadığımızı hiç unutmayacak bir anlayışla Kartal'a hizmet etmek istiyorum. Sevgili İlyas Ayyıldız ve buradaki gençler Kartal'da bir bağımsız belediye başkan adayının seçimi alamayacağını bilerek yola çıktılar. Bir mesaj vermek istediler, bir yaraya parmak basmak istediler. Biz mahallemizde daha güzel şeylerin olmasını istiyoruz diyerek bir sorumluluk aldılar.

Ev ev dolaştılar, mahallelerinin sorunlarını ortaya koyup çözüm önerileri hazırladılar. İlyas Başkanımla yolumuz kesiştiğinde, bazıları "ne yapıyor bu diyerek" ona gülüyordu, ancak ben de bu yola ilk çıktığımda bana da "ya bu Kartal Belediye Başkanlığı sana bırakılır mı, sen daha çok gençsin" deyip ciddiye almayanlar olmuştu. Bugün ben buradayım ve İlyas Başkanım da burada.

Bu gençler artık bu sorumluluğu aldılar. Bundan sonra bize düşen ilk iş, Siirt mahallemizde olduğu gibi Kartal'daki tüm mahallelerimizde hem devam eden projeleri tamamlamak, hem de eksik kalan ve yapamadığımız işleri yapıp mahallelerimizin ihtiyaçlarını adım adım gerçekleştirmek olacaktır. Burada doğup büyüyen Kartallı bir evladınız olarak bize destek olmanızı istiyorum." dedi. 

Kartal'da bağımsız aday CHP'nin adayı lehine adaylıktan çekildi

Yüksel'in konuşması sık sık, "Yakacık seninle gurur duyuyor", "Yakacık seninle, durma ilerle" ve "Gençlik seninle, Kartal'ı alacağız" sloganlarıyla kesildi.