Kayyum belediyelerinde seçim öncesi kadrolaşma

Kayyum belediyelerinde seçim öncesi kadrolaşma

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Bozkurt, kayyum atanan belediyelerdeki kadrolaşma girişimlerine ilişkin "Seçimlere sayılı günler kala gasp edilen kadrolara personel alımı, seçilecek belediye yönetimlerine darbedir" dedi

KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Erdal Bozkurt, kayyum belediyelerine açıktan atama ile memur alımlarını, “darbe” olarak değerlendirdi. 

Bozkurt, “Kayyumların gelmesiyle halkla arasında bağı kopartılan, hem bütçe hem de mal varlıkları olarak içi boşaltılıp borçlandırılan belediyelerin bugüne kadar yapılan açıktan atamalar ve nakiller aracılığıyla personel yapısı değiştirildi. Yandaş kadrolar doldurularak 31 Martta halkoyuyla seçilerek belediye başkanlarının iş yapamaz, hizmet üretemez hale getirilmesi, işlerin kilitlenmesi de amaçlanmaktadır” dedi.

Tüm Bel-Sen Merkezi Yürütme Kurulu, kayyım atanan belediyelerdeki kadrolaşma girişimlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Sendika genel merkezinde yapılan toplantıda konuşan Bozkurt, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 387, Van Büyükşehir Belediyesi’ne 242, İpekyolu Belediyesi’ne 37, VASKİ’ye 40, Gürpınar Belediyesi’ne 4 memurun açıktan atama ve nakiller yoluyla alındığını anımsattı. 

Kayyumların atanması ile başlayan bu sürecin liyakatsiz atamalar ile devam ettiğini söyleyen Bozkurt, şunları söyledi: “Kayyum belediyeleri, 2019 Yerel seçimlerine günler kalmışken belediyeleri halktan ve emekçilerden koparmak, merkeze bağlı birimlere dönüştürmek, hizmet üretemez kurumlara çevirmek adına adil ve etik olmayan uygulamalara hız vermeye başladı. Bu kapsamda işbaşına geldikleri andan itibaren ihraçlar ve tek taraflı toplu sözleşmelerimizi feshederek kazanılmış haklarımızı gasp etmek isterken, ihraçlar yoluyla belediye kadrolarını boşaltan kayyumlar, şimdi de buraları kendi yandaşlarıyla doldurmak için alelacele mülakatla personel alımlarına girişmeye başladılar. TÜM BEL-SEN, hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiş üyelerimizin kadrolarının yandaşlara peşkeş çekilmesine ve halkın ve emekçilerin kendi kurumları olarak gördüğümüz belediyelerin gerek personel yapısıyla, gerekse mali yapısıyla içleri boşaltılıp enkaz haline getirilmesine sessiz kalmayacaktır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, belediyeleri halkçı, demokratik katılımcı ve özgürlükçü kamusal hizmet üreten, çevreye saygılı toplumcu bir anlayışla yönetilen demokratik değerlerin yeşerdiği ve filizlendiği kurumlar olması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”