Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit'te işçilere seslendi!

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit'te işçilere seslendi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli'de İzmit Belediyesi işçileri ile bir araya geldi. Belediye işçilerine seslendi.

CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu Kocaeli'de İzmit Belediyesi işçileri ile bir araya geldi. İşçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi asgari ücreti 3100 bin lira yapabildi mi? Bizim İzmit Belediye Başkanımız 3100 lira yaptı. Hangi belediyenin kaynakları daha fazla? Kocaeli Büyükşehir yapamıyor bunu. Neden yapamıyor?  Bir siyasi tercih saraydan yana bir başka siyasi tercih insandan yana. İnsandan yana siyasi tercihe sizin ilgi göstermeniz lazım. Çünkü bu sizin sorununuz benim ne sorunum olacak? Benim bir sorunum yok. Milletvekili maaşımı alıyorum zaten" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'le birlikte İzmit Belediyesi işçilerini ziyaret etti. İşçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, sorunları dinledi, çözüm önerilerinden bahsetti. İşçilere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI MIDIR: Yeni bir siyaset anlayışını bu ülkeye getirmek istiyoruz. Siyaset vatandaşın derdini çözmektir. Siyaset köşeyi dönme, zenginleşme aracı mıdır? Genel Başkan oldum, benim ailemi yedi göbek araştırdılar bir şey bulabilir miyiz diye. Bir insan haram lokma yememişse bulamazsın kardeşim.

‘BENİM VERİLMEYECEK HESABIM YOK’ DİYEMEDİNİZ: Ama onlara Trump diyor ki, ayağını denk al senin mal varlığını araştırırım. Sesi çıkıyor mu? Niçin çıkıp şunu söylemiyor: “Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin kardeşim. Benim verilmeyecek hesabım yok.' Diyebiliyor musunuz? Diyemiyorsunuz. Allah aşkına bu kişi Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetebilir mi? Bir kişi böyle bir durumda sessiz kalırsa, meydan okumazsa Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını savunabilir mi?

BÜYÜKŞEHİR ASGARİ ÜCRETİ 3100 LİRA YAPABİLDİ Mİ?: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi asgari ücreti 3100 bin lira yapabildi mi? Bizim İzmit Belediye Başkanımız 3100 lira yaptı. Hangi belediyenin kaynakları daha fazla? Kocaeli Büyükşehir yapamıyor bunu. Neden yapamıyor? Gaziantep Karkamış belediyesi, Kahramanmaraş Durak belediyesi, en küçük belediye, asgari ücreti 3100 lira yapıyor. Ama Büyükşehir 3100 lira yapamıyor. Niçin yapamıyor? Bizim bütün belediyeler asgari ücreti 3100 lira yapabiliyor.

TERCİHLERİ TEFECİDEN YANA: Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti, hepimiz vergi veriyoruz, 3100 lira yapamıyor. Neden yapamıyor? Bu bir siyasi tercihtir. Çalışandan üretenden yana mı rantiyeden yana mı? Tercihleri rantiye sınıfından, tefeciden yana. Ödediğiniz vergiler nereye gidiyor hiç sordunuz mu? Türkiye Cumhuriyeti Devleti Londra’daki bir avuç tefeciye her saat her dakika her saniye milyon dolarlarca faiz ödüyor. Nereden ödüyor bu faizi? Sizin ödediğiniz vergilerle.

SORUNU ÇÖZEMİYORSAN GİDECEKSİN: Faizden şikayet ediyorlar. İndirsene kardeşim. Devleti yönetme makamı şikayet değildir sorunu çözme makamıdır. Sorunu çözemiyorsan gideceksin. 83 milyon bir avuç tefeciye çalışır hale geldi.

VERGİYİ FAİZ ÖDEDİĞİN TEFECİDEN AL: Aldığınız asgari ücret üzerinden vergi ödüyorsunuz. Harcarken de ödüyorsunuz. Adı asgari ücret, en düşük ücret bunu gelir vergisine tabi tutma. Alacaksan bir sürü beyler var. Zenginlerden, faiz ödediğin tefecilerden al.

BENİM NE SORUNUM OLACAK, SİZİN SORUNUNUZ: Allahın izniyle bütün bu sorunları çözeceğiz. Neden çözmeyelim? Parayı insan için harcarsan bu sorunları çözersin. Ama saray için harcarsan çözemezsin. Bir siyasi tercih saraydan yana bir başka siyasi tercih insandan yana. İnsandan yana siyasi tercihe sizin ilgi göstermeniz lazım. Çünkü bu sizin sorununuz benim ne sorunum olacak? Benim bir sorunum yok. Milletvekili maaşımı alıyorum zaten. Alıyorum da rahat edebiliyor muyum? Yatağa aç giren çocuklar var nasıl rahat edeyim?