Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ yazarı Demirağ’ı ziyaret etti

Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ yazarı Demirağ’ı ziyaret etti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğrayan Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Bu olay sıradan bir olay değildir, failler en ağır şekilde cezalandırılmalı” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a evinin önünde yapılan alçak saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Demirağ’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Yeniçağ’a yapılan geçmişteki saldırıları hatırlatarak “Bu kaçıncı saldırı, yapanlar ceza almıyor, böyle bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Gazetemizin Ankara Temsilcisi Ahmet Takan ve Türkiyem TV İmtiyaz Sahibi Hakan Ünser’in eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, hastane önünde şu açıklamalarda bulundu:

'BU OLAY SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR'

“Faillerinin bulunup bir an önce adalete teslim edilmesi gerekir. Bu bağlamda görüşü ne olursa olsun, hangi gazetede çalışırsa çalışsınlar bu olaya sahip çıkmalarını istiyorum. Bu olay, sıradan bir olay değildir. Bu olay, Türkiye’nin itibarını uluslararası alanda da zedeliyor.”

'İKTİDAR SAHİPLERİ DE BUNDAN RAHATSIZ OLMALI'

‘İktidarı beğenmeyen gazeteciler öldürülecek. İktidarı beğenmeyen, eleştiren gazeteciler dövülecek, sokağa çıkamayacak, gazeteleri, satılamayacak’ şeklinde bir atmosferi dünyaya yaymak istiyorlar. Biz bundan rahatsızız. İktidar sahiplerinin de bundan rahatsız olması lazım. Onların da gelip gazeteciyi ziyaret etmesi lazım. Konuşmaları lazım. “

'YENİÇAĞ'A SALDIRANLAR SERBEST KALIYOR'

“Neden bu darp yapıldı? Daha önce de aynı gazeteye saldırdılar. Failler bulundu mu? Hayır bulunamadı. Bir genel başkanın evinin önüne gidip gösteri yaptılar, tehdit ettiler. Failler ne oldu? Beraat etti. Yanlış uygulamalar, yanlış kararlar Türkiye’yi bu noktaya getiriyor.”

'EN AĞIR CEZA VERİLMELİ'

“Bu nokta, bizim, vatandaşlarımızın kabul edebileceği bir nokta ve uygulama değildir. Olayların üzerinde kararlılıkla gidilmeli, failler bulunmalı, yargı önüne çıkarılmalı, en ağır cezalar verilmelidir. Tekrardan sayın Demirağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.”