Kılıçdaoğlu'nu dünkü PM konuşması: Hayır bloğunu dağıtmak, partimizi karıştırmak istiyorlar

Kılıçdaoğlu'nu dünkü PM konuşması: Hayır bloğunu dağıtmak, partimizi karıştırmak istiyorlar

CHP Parti Meclisi Fikri Sağlar’ın, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na(YDK) sevk edilmesine karar verilen PM toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı.

60 üyeli PM’de yapılan oylama sonucu; Fikri Sağlar, ‘38 ‘kabul’, 19 ‘ret’ oyuyla disipline sevk edildi. Ayrıca 2 PM üyesi "çekimser" oy kullanırken bir PM üyesi de oy kullanmadı.

Düzgünhaber'de yer alan habere göre; basına kapalı yapılan ve Fikri Sağlar'ın tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle sonuçlanan CHP Parti Meclisi'nde konuşan Kılıçdaroğlu, referandumun ardından CHP’yi karıştırmaya yönelik dışarıdan yönlendirilen organize bir hareketle karşı karşıya bulunduklarını belirterek, “Bütün amaç CHP içinde kısır tartışmalar çıkararak, “hayır” bileşenlerini dağıtmaktır. Ne yazık ki bazı arkadaşlarımız bu tuzağa düşmüşlerdir” uyarısında bulundu. 

"PARTİ OLDUĞUMUZ İÇİN HEPİMİZ VARIZ"

CHP içinde hangi görevde bulunursa bulunsun herkesin parti içi organlarda düşüncelerini özgürce dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bunlar bizim demokrasi geleneğimizde var. Ama hiç kimse kendisini partinin üstünde göremez, görmemelidir. Hiç kimse eleştirinin dozunu öyle kalkıp kamuoyu önünde ben istediğim lafı söylerim dememelidir. Ben olduğum için parti var değildir. Parti olduğu için hepimiz varız. Bu yüzden hepimiz disiplin içinde hareket etmek zorundayız” dediği öğrenildi.

“LİDER ADAYLARININ PARASINI CEBİNDEN ÖDERİM”

Genel Başkan olduğu dönemden itibaren CHP’de genel başkan adaylığı düşünenlere karşı her türlü hoşgörüyü gösterdiğini de vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Partisi için, ülkesi için çalışan herkesin başımın üzerinde yeri var. Genel başkan adaylığı herkesin hakkıdır. Bugüne kadar genel başkanlık adaylığı düşünen hiçbir arkadaşımı kapının önüne koymadım, koymam da. Hatta, Genel Başkan adayı olmak isteyenler, ülkemiz için, partisi için çalışacaksa, fikir üretecekse, katkıda bulunacaksa, faaliyetleri için salon bulamıyorsa, onun salon parasını cebinden ödeyip, ben tutacağım. Yeter ki partisi ve ülkesi için çalışsın. Ama partiyi yıpratmaya yönelik girişimlere izin vermem. Böyle niyeti olanlar varsa onlarla yollarımızı ayıracağız” restini çektiği öğrenildi.