Kılıçdaroğlu: 23 Haziran’da sorulacak bir hesabımız var

Kılıçdaroğlu: 23 Haziran’da sorulacak bir hesabımız var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hesap soracağız 23 Haziran’da. Sandıkta gözünü kırpmadan ve hiçbir endişeye kapılmadan Ekrem İmamoğlu’na oyunu vereceksin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bölümler şöyle:

Biz bayrağımızın altında huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Sevinçlerimizle de acılarımızla da ortak olmalıyız. Bu bizi millet yapan temel duygulardan biridir. Aramızda Ampute Milli Takımı var. Sizlerin başarısı sıradan bir başarı değil. Çünkü bedeninizden bir parçayı bıraktınız. Bu ülke için bıraktınız. Bizler rahat olalım diye bıraktınız. Gazilerimizden oluşan bir milli takım. Madalyayı aldınız, bizler sizlerle ne kadar gurur duysak azdır.

Kuşkusuz spor centilmenlik içinde yapılan bir mücadeledir. Nasıl başarılı olduğumuzda bayrağımız göndere çekildiğinde sevinçle izliyorsak diğer ülkeler de saygı duyuyorlar. Tarihten bize kalan bir mirasımız var, her ülkenin bayrağına saygı duymak gibi. İzmir’de Türk bayrağı çekilirken yere serilen Yunan bayrağını Atatürk yerden almıştır. Ben de Fransa milli marşı okunurken yapılan protestolara üzüldüğümü belli etmek isterim.

'İZLANDA'DA MİLLİ TAKIMIMIZA YAPILAN KABUL EDİLEMEZ'

"İzlanda’da milli takımımızın karşılaştığı bir muamele vardı. Bizim milli takımımıza karşı yaptıkları olumsuz tepkiyi kabul edemeyeceğimiz bir olayı yaşattıkları için büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim.

"(Türk-İş’e tepki) Ağırlıklı olarak kamu sektöründe örgütlenmiştir. Şubat ayında yeni sözleşmelerin yapılması gerekirdi. Süre doldu, şubat ayıydı, şimdi Haziran’dayız. Hükümet bir türlü randevu vermiyor, görmezlikten geliyor. Dört ayrı randevu talep edilmesine rağmen randevu verilmedi. Niçin vermiyorlar? Seçimler var. Seçimlerden sonra çok düşük bir rakam verecekler. Uzlaşmayacağız diyorlar. Seçim heyetine gidecekler. Kimden oluşuyor bu heyet hükümetin adamlarından. Dört aydır Türkiye2nin en büyük işçi sendikasına randevu verilmiyorsa bütün işçi kardeşlerimin oturup düşünmesi lazım. Dört aydır randevu verilmiyorsa o sendikanın da yerinde durmaması, beklememesi lazım.

'BU ÜLKEDE ADALET YOK'

Sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla görüşüldü, avukatlar, askeri öğrencilerle görüştük. Siyasilerle görüşüldü. Kader mahkûmlarıyla görüşüldü. Hemen hemen to0ğplumun her kesimini temsil eden insanlarla görüştük. Tabii Eren Erdem ile de görüştük. 11 aydır Eren Erdem içeride. Deniyor ki gerçek anlamda adaleti getireceğiz. Bu şu anlama geliyor; bu ülkede adalet yok, getirmeye çalışıyoruz. Şu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum; 17 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor?

Adaleti getireceğiz’ diyorlar. Getirsinler başımızın üzerine. Ama samimiler mi bu konuda değiller mi önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Adaletsizliğin yoğun olduğu alanlardan biri de işsizliktir. Herkes çalışmak, üretmek, evine helal ekmek götürmek ister.

23 HAZİRAN'DA HESAP SORACAĞIZ'

İşsizlik gelecekten beklentilerin bitmesidir, işsizlik açlık, yoksulluktur. Türkiye’de 8,5 insan işsiz. Bunun 1 milyonu üniversite mezunu. Düşünün biz iktidarda değiliz ama nereye gitsem ceplerim doluyor. Ne olursunuz oğluma, kızıma iş bulun diye. Ben merak ediyorum iktidar sahiplerine de bu pusulalar, bu mesajlar gidiyor. Bir hesap soracağız 23 Haziran’da. Sandıkta gözünü kırpmadan ve hiçbir endişeye kapılmadan Ekrem İmamoğlu’na oyunu vereceksin.