Kılıçdaroğlu: Belediyelerimize engel çıkarılmak isteniyor

Kılıçdaroğlu: Belediyelerimize engel çıkarılmak isteniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı liselerden öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu "Artık Biz Soralım"ın YouTube yayınında gençlerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı liselerden 40'tan fazla öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu "Artık Biz Soralım"ın YouTube yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine mütevazı bir aileden geldiğini anlatarak, "Bugün üniversiteyi bitirdik, kamuda önemli görevlere, siyasette belli yerlere geldiysek, içtenliğimle söylüyorum, bu, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'in sayesinde oldu." diye konuştu.

CHP'li belediyelerin yaptığı yardım kampanyalarına yönelik soru üzerine Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce "CHP'ye oy vermeyin, CHP gelirse yardımlar kesilecek." söylemlerinde bulunulduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, 11 büyükşehrin yanı sıra bazı il ve ilçe belediye başkanlıklarını da CHP'nin kazandığını hatırlatarak, buralarda sosyal yardımların ayrım yapılmaksızın ulaştırıldığını bildirdi.

Yeni tip koronavirüs salgınından sonra belediyelerin daha geniş kitlelere yardım etmek için harekete geçtiğini aktaran Kılıçdaroğlu, yasaya aykırı olarak CHP'li belediyelerin yardım yapmalarının engellendiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Merkezi hükümet ne derse desin belediye başkanlarımız nerede bir ihtiyaç sahibi varsa yardım yapıyor." ifadesini kullandı.