Kılıçdaroğlu: Erdoğan FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağıdır

Kılıçdaroğlu: Erdoğan FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinini Meclis Grup Toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümü nedeniyle çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kendisini suçlayan açıklamaları için Erdoğan'a 'komik bir adam' diyen Kılıçdaroğlu, 'Drbenin bir numaralı siyasi ayağı Erdoğan'dır" diye konuştu.


 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR"
Darbe girişimi olduğunda İstanbul'daydım. Bakırköy Belediye Başkanı'nın yanındaydım. Çünkü, bir gün sonra yani 16 Temmuz'da bütün dış politika yazarlarını davet etmiştik. CHP'nin dış politika stratejisini açıklıcaktık. Aama olmadı... Darbe girişimi dolayısıyla oteller kapanmıştı. Başkanın evine gittik. Ama diğerleri nerede onları bilmiyorum. 16 Temmuz'da konuşma yaptım, o gün neleri söylediysem bugün de bunları söylüyorum. O gün söylediklerimi AKP'Liler allkoşkıyorlardı. Bugün karşı çıkıyorlar. İki 15 Temmuz var, Saray'ın 15 Temmuz'u halkın 15 Temmuz'u... Halkın 15 Temmuz'unda ne var, 251 şehidimiz var. 2194 gazimiz var... O gün hayatını kaybedenler için para toplandı. Bu paraları biz takip etmeseydik tamamen yok edeceklerdi. Vakıf diyolardı, vakfı kurmamışlar. Nerede bu paralar? 

"SİYASİ AYAK ERDOĞAN'DIR"
TBMM'de araştırma komisyonu kurduk, her partiden milletvekili katıldı, araştırmak için. AKP'ye oy verenlere sesleniyorum, bu araştırma komisyonuna iki kişinin gelmesini Erdoğan yasakladı. Birisi MİT müsteşarı, tüm ayrıntılar biliyor. İkincisi dönemin Genel Kurmay Başkanı, o da tüm ayrıntılar biliyor. Erdoğan neden bilgi vermelerine yasak koyuyor? Milletin meclisine atamayla gelmiş iki kişiyi çıkartmadılar, 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkası öğrenilmesin diye. Biz rapor çıkardık, 4 yıldır yayınlamıyorlar. Neden korkuyorlar? Millet gerçekleri görmesin diye. Sayın Bahçeli de söyledi "isyasi ayağı yok" diye. E koalisyon ortağısın, şart koş, FETÖ'nün siyasi ayağını çıkarmazsan ortaya, şehitlerin iki eli yakamızda ben söz verdim, siyasi ayağı ortaya çıkaracağım de, vermezseniz desteğinizi kesiyorum de. Söyleyebilir mi? Söyleyemez. Bunu anca CHP söyler. Erdoğan demiş ki, komik bir adam... Şüphe bulutları artık dağıtılmalıdır, Kılıçdaroğlu o gece kimlerle konuştuğunu anlatmalıdır demiş. Bütün kayıtlar duruyor, sen biliyorsun ben de biliyorum. Devlette zaten tüm konuşmalar. Kim kiminle neyi konuştu hepsini biliyorsun. E bunları açıkla kardeşim! Olmuyor, bu maya tutmuyor. Erdoğan, sen bizzat FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağıdır. Hiç kimse ne ufak bir şey söyleyemez.

Bunları devlete sen yerleştirdin. Devletteki bütün kadrolara yerleştirdin. Yetmedi bir de kanun çıkardın. Yargıtay'a atama yaptın. Devletin haremi hizmetini açtılar. Bir de soruyorlar, siyasi ayağı kim diye. Bu atamaları yapan, bir numaralın siyasi ayaktır. Bunu anlamamak için beyinsiz olmak gerek.


 
MARMARİS'TE NİYE SAKLANDIN
Marmaris'te niye saklandın? Çünkü sen darbenin olacağını biliyordun. Ne olur olmaz diye Marmaris'e gittin. Yaveri biliyor, fatura kime çıktı? Sözcü'ye... Vay efendim niye yazdın. E yazar, gazetecilik bu. Yazmasa suç zaten.

SEN KENDİ AVUKATLARININ MALVARLIKLARINI ARAŞTIRDIN MI?
15 Temmuz'un Saray bölümü, Allah'ın lütfu olarak görmesiydi. 20 Temmuz OHAL yani sivil darbeyi yaptılar. Soruşturmalar açtılar, garibanların çoğu içerde, askeri öğrenciler içeride. FETÖ'nün şöyle bi önünden geçmiş herkes içeride. Parası olan dışarıda, dayısı olan dışarıda, damadı içeride kayınpeder dışarıda. Hele bir de Cumhrubaşkanının avukatını tutmuşsanız, savcı iddianame bile düzenlemiyor. Sen kendi avukatlarının mal varlıklarını araştırdın mı? Onların dolarlarını biliyor musun? Saray, 15 Temmuz darbe girişmi ve 20 Temmuz sivil darbe girişimi Saray'ı ayrı bir konuma taşıdı. Saray'ın gündemi ile halkın gündemi arasında siyah ile beyaz kadar fark var. Saray'ın 15 Temmuz'undan sonra Lale Devri başladı.