Kılıçdaroğlu: Evet verenler, 'Terör neden bitmedi?' diye sorun

Kılıçdaroğlu: Evet verenler, 'Terör neden bitmedi?' diye sorun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında,'evet' oyu verenlere seslenerek, 'Teröre destek verenler terörü bitirir mi? Teröristlerin arkasını sıvazlayanlar, terörü bitirir mi ? Caddeler, sokaklar kazılırken valilere, kaymakamlara talimat verip 'bunlara dokunmayın' diyenler, terörü önleyebilir mi?... 'Siz, evet oyu kullanın, terör bitecek demiştiniz. Buyurun terör neden bitmedi?' diye şimdi sizin elinizi vicdanınıza koyup, bu soruyu iktidar sahipleri

Konuşmasına Batman’ın Kozluk ilçesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu şehit olan Aybüke öğretmeni anarak başlayan Kılıçdaroğlu, 'Bu tür dramların yaşanmasını istemiyoruz. Bizim huzura, birlikte yaşamaya, uygarca tartışmaya, gerginlikten uzak durmaya ihtiyacımız var. Her seferinde terörün bir insanlık suçu olduğunu, teröre karşı amasız, fakatsız, lakinsiz, hiçbir gerekçe üretmeden hepimizin karşı çıkması gerektiğini söyledim. Dilimde tüy bitsede bunu söylemeye devam edeceğim. Ta ki Aybükeler, Anadolu'nun her tarafında rahatlıkla öğretmenlik yapıncaya kadar, ta ki askerlerimiz güvenlik içinde görevlerini yapıncaya kadar, ta ki polislerimiz bizim güvenliğimizi korurken bir terör belasıyla karşılaşmayıncaya kadar... Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı durmakta hepimizin ortak görevidir.' dedi.

'Teröre destek veren, teröristin arkasını sıvazlayanlar terörü bitirebilir mi?'

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

'Siyasette hoşlanmadığım şeylerden birisi de halka doğruları söylememektir. Referandum sırasında ne dediler, 'Evet oyu verin. Terör bitecek'. Bütün billboard yazılıydı. Çıktılar televizyonlarda sabah, akşam bu propagandaları yaptılar. Referandum bitti, terör başladı. Merak ediyorum, onlar terörün devam edeceğini neden halktan gizliyorlardı? On beş yıldır iktidar olanlar, terörü zaten bitiremeyeceklerdi. Teröre destek verenler terörü bitirir mi? Teröristlerin arkasını sıvazlayanlar, terörü bitirir mi ? Caddeler, sokaklar kazılırken valilere, kaymakamlara talimat verip 'bunlara dokunmayın' diyenler, terörü önleyebilir mi? Terörü önlemek akıl işidir, akıl. Lafla terör önlenmez. Bunlarda da olmayan şey, akıl. Bir parti düşünün aklını bir kişiye teslim etmiş. Düşünemiyor. Bütün hayat refleksleri dumura uğramış durumda. Gelecek talimatı bekliyor. Talimata göre hareket edecek. Demokrasimizin önündeki en ciddi tehlike budur. Referandumdan bu yana yüzlerce şehidimiz oldu. Yüzlerce insan hayatını kaybetti. Vatandaşın şimdi soru sorma zamanıdır. 'Siz evet oyu kullanın, terör bitecek demiştiniz. Buyurun terör neden bitmedi?' Hayır oyu kullananlar terörün bitmeyeceğini biliyorlardı. Onların teröre destek verdiğini de çok iyi biliyorlardı. Sözüm 'evet' oyunu kullananlara. Şimdi sizin elinizi vicdanınıza koyup, bu soruyu iktidar sahiplerine sormanız lazım. Soru sormak kadar güzel bir şey yoktur. Soru sormak, aklın kullanılması demektir. Ve bunu sorun ama cevabınıda bekleyin. İsteyin, ısrarla sorun. 'Bu terör belasından, Türkiye neden kurtulamadı?' diye sorun.' iafedelerini kullandı.