Kılıçdaroğlu:  Hakkı hukuku savunmak hepimizin görevi!

Kılıçdaroğlu: Hakkı hukuku savunmak hepimizin görevi!

Düzce'de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Herkesin adalete ihtiyacı var" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğurlu Köyü'ndeki programının ardından Emsahanım Köyü'ne geçti. Burada çevre köy muhtarları ve kanaat önderleriyle basına kapalı gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından köy meydanında 217 yıllık çınar ağacının altında, köylülere hitap etti. Herkesin ortak paydasının adalet olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Az önce hak hukuk adalet diye yürüdüğümü belirtti bir büyüğümüz. Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Sabit yerinde durur, ama bütün kainat onun etrafında döner. Dünya, adalet üzerinde kurulmuştur. Dolayısıyla adaleti savunmak, hakkı, hukuku savunmak hepimizin ortak görevidir. Kimliğimiz farklı olabilir, inançlarımız, yaşadığımız yerler, yaşlarımız farklı olabilir ama, hepimizin ortak paydası adalettir. 

Adalet sadece benim için değil, büyüklerimiz için değil, yeni doğandan başlayın, bu çınarın da adalete ihtiyacı var. Hepimizin, yaşayan bütün canlıların adalete ihtiyacı var. Tabi fındık işçilerinin de adalete ihtiyacı var. Fındıktan elde etiğiniz gelirle ailelerinizi geçindireceksiniz, düğününü yapacaksınız, çocuklarınız okutacaksınız, geleceğinizi güvence altına alacaksınız. Nasıl? İstediğiniz fiyat ödenirse. Ödenmezse adalet gerçekleşmemiş olur. Dolayısıyla adalet fındık işçisine de lazımdır. Fındığın fiyatı en az 14 veya 15 lira taban fiyatı olması gerekiyor. Neden bu? Geçen yıl 13 lira. Enflasyonu dikkatte alın. Ulaşıma, etin fiyatına bakın. Onlara baktığınızda 15 lira fiyat verilirse üretici memnun olur, hükümette üreticinin alın terini, hakkını teslim etmiş olur. Onun için hepimiz diyeceğiz ki; fındık işçisinin de hakka, hukuka ve adalete ihtiyacı var."