Kılıçdaroğlu ile dalga geçen TFF Tahkim Üst Kurul Üyesi'ne CHP'lilerden sert tepki

Kılıçdaroğlu ile dalga geçen TFF Tahkim Üst Kurul Üyesi'ne CHP'lilerden sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sosyal medya hesabından  alaycı yorumlarda bulunan TFF Tahkim Kurulu Üyesi avukat Yusuf Öksüzömer’e tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Spor Üst Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran,  “Öksüzömer’e gereken  cezanın verilmesi Türk futbolunun güvenilirliğini arttıracaktır. Aksi takdirde hiç kimse bu federasyonun tarafsız olduğuna inanmayacaktır” diye konuştu. 

Tarafsız ve siyaset üstü olması gereken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu’nun üyelerinden olan avukat Yusuf Öksüzömer'in sosyal medya hesabından Adalet Yürüyüşü’nü gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında alaycı yorumlarda bulunması futbol dünyasında rahatsızlık yaratmıştı. Öksüzömer’e bir tepki de CHP Spor Üst Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Spor Üst Kurulu Başkan Vekili Selçuk Dereli’den geldi. Yazılı yapılan açıklamada Cankurtaran şöyle konuştu:


 “Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu; bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim merciidir ve Futbol Federasyonu’nun en üst hukuk kuruludur. Tahkim Kurulu üyeleri de bu sorumluluğun bilincinde olan kişilerden oluşmalıdır. Ne var ki Tahkim Kurulu üyesi avukat Yusuf Öksüzömer’in bu kutsal sorumluluğu karşılayabilmekten uzak, siyaseten bir taraflara yanaşmak adına vermiş olduğu mesajları oldukça düşündürücü ve bir o kadar da üzücüdür. Genel Başkanımıza yapmaya çalıştığı yakıştırmalar kabul edilemez olduğu gibi böyle önemli bir görevde olan bir avukata da hiç yakışmamıştır. Kaldı ki referandum süresince TFF Başkanı’nın da siyaseten yapmış olduğu ve özerk bir federasyon başkanına yakışmayacak açıklamalarına bakınca ona bağlı bir kurul üyesinin bu denli talihsiz beyanatlarına şaşırmamak gerekir. Öksüzömer’e gereken cezanın verilmesi Türk futbolunun güvenilirliğini arttıracaktır. Aksi takdirde hiç kimse bu federasyonun tarafsız olduğuna inanmayacaktır.”' 

DERELİ: “TARAFSIZ OLMASI GEREKEN BİR KURUL ÜYESİNE YAKIŞMADI”

Yine CHP Spor Üst Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda FİFA eski hakemi olan  Selçuk Dereli de konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bu ifadeler tarafsız olması gereken bir kurul üyesine yakışmamıştır. Futbol Federasyonu’nun bağlı olduğu Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı son derece açıktır. Basın ve yayın organları ile sosyal medya aracılığıyla sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklamalarda bulunan, açıklamaları ile TFF’nin saygınlığını zedeleyen, futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde açıklamada bulunan üyeler hakkında ceza verilmesi gerekmektedir. Nitekim TFF’nin bu tip sosyal medya açıklamaları karşısında vermiş olduğu tek taraflı cezalar mevcuttur. Biz yine de hatırlatalım istedik. Bu kişi hakkında ivedilikle gereğinin yapılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki hak ve adalet duygusundan yoksun, taraflı birinin elindeki hukuk çok tehlikeli bir silahtır” diyerek futbol federasyonu yetkililerini göreve davet etti.