Kılıçdaroğlu: Koronavirüs raporu dün gece elime ulaştı

Kılıçdaroğlu: Koronavirüs raporu dün gece elime ulaştı

Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınına ilişkin hazırladıkları bir raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiklerini belirterek, "Sayın Erdoğan da daha sonra, korona virüsle ilgili hazırladıkları raporu bana gönderdiler, Dün gece saat 23.00'te bana gönderildi bu rapor" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Instagram hesabındaki canlı yayına katıldı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Yeni tip korona virüsün (Kovid-19) ardından başka bir dünya düzeninin oluşacağına yönelik Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan yazısı anımsatılarak "Salgından sonra dünyada siyasal ve toplumsal yaşamda ne değişecek?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, bugüne kadar izlenen ekonomi politikalarının ana felsefesinin "maksimum kar" olduğunu ve insanın biraz göz ardı edildiğini anlattı.


"KOVİD-19'LA İLGİLİ HAZIRLANAN RAPOR, DÜN GECE BANA GÖNDERİLDİ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı ile hiç görüştünüz mü?" sorusu üzerine, böyle temel bir sorunla karşılaşıldığında devleti yönetenlerin ortak aklı egemen kılmak ve ortak politika oluşturmak açısından diğer siyasi partilerin liderlerini davet etmesi gerektiğini belirtti.

Hayatın her tarafını etkileyen bu olayda görüşlerinin alınmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, bunun üzerine partinin kendi içinde bir Bilim Kurulu oluşturduklarını anımsatarak şöyle konuştu:"Dışarıdan bu konuları iyi bilen arkadaşlarımızla bir rapor hazırladık. Raporu, parlamentoda grubu olsun veya olmasın, bütün siyasi partilerin genel başkanlarına önerilerimizi de ekleyerek gönderdik. Sayın Erdoğan'a da gönderdim.

Sayın Erdoğan da daha sonra, onlar da Kovid-19'la ilgili bir rapor hazırladılar. Dün gece saat 23.00'te bana gönderildi bu rapor. Yapılan uygulamalar, bir şekliyle orada yazılmış vaziyette. Yüz yüze görüşmenin, düşüncelerimizi aktarmanın, gerekirse eleştirileri yapmamızın bize değil ülkeye yönetenlere büyük katkısı olacağı kanısındayım. Çünkü bazen bizim gördüğümüzü onlar görmeyebilirler, bazen onların gördüğünü biz görmeyebiliriz veya onların bildiğini biz bilmeyebiliriz. Dolayısıyla ortak, sağlıklı, tutarlı bir politika oluşturmak gerekiyordu ama bu olmadı."