Kılıçdaroğlu: Martın sonunu bahar kılan bizler için yeni hedef 2023'tür

Kılıçdaroğlu: Martın sonunu bahar kılan bizler için yeni hedef 2023'tür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay için delegelere sunulan Parti Meclisi Faaliyet Raporu için değerlendirme yazısı kaleme aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay için delegelere sunulan Parti Meclisi Faaliyet Raporu’nda kaleme aldığı yazıda, "31 Mart 2019 yerel seçimleriyle martın sonunu bahar kılan bizler için yeni hedef 2023’tür. İktidara yürüyoruz ancak iktidara yürüyen sadece partimiz CHP değildir. Övünçle, 'Bu yürüyüşün öncüsü CHP’dir' diyebiliriz, ancak bizler, CHP’li olmayan milyonlarla da birlikte iktidara yürüyoruz" dedi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 37. Olağan Kurultayı’ndaki konuşmasında, “Önümüzdeki ilk seçimlerle dostlarımızla beraber iktidar olacağız” sözlerinin tartışması sürüyor.

Kurultay konuşmasında Türkiye’nin 5 temel sorununa karşı 13 maddelik çözüm önerisi paketi açıklayan Kılıçdaroğlu, “İktidar yürüyüşündeki dostlar kim olacak?” sorusuna kurultaydan sonraki ilk grup konuşmasında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “13 maddeye onay veren kimse bizim dostumuz onlardır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun, “Dostlarla iktidara yürüyoruz” ifadesini ise ilk olarak kurultay için hazırlanan Parti Meclisi Faaliyet Raporu’ndaki yazısında ifade ettiği görüldü.

Delegelere dağıtılan 740 sayfalık raporda partililere, “Yol arkadaşlarım” diye seslenen Kılıçdaroğlu, 2023’te Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağına dikkat çekti: “Şimdi yeni bir 100. yılın eşiğindeyiz. Hiç şüpheniz olmasın, 2023’de demokrasiyle taçlandırılmış bir cumhuriyetimiz olacak.”

CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma” azim ve kararlılığıyla ilerlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle martın sonunu bahar kılan bizler için yeni hedef 2023’tür” dedi.

Kılıçdaroğlu iktidara yürüyüşün yalnız olmayacağını belirttiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

BU YÜRÜYÜŞÜN ÖNCÜSÜ CHP’DİR:

İktidara yürüyoruz ancak iktidara yürüyen sadece partimiz CHP değildir. Övünçle, “Bu yürüyüşün öncüsü CHP’dir” diyebiliriz ancak bizler, CHP’li olmayan milyonlarla da birlikte iktidara yürüyoruz. Bu yürüyüş, kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin dışlanmadığı; demokratların, halkçıların, vatanseverlerin, gençlerin, kadınların, esnafların, sanayicilerin, bilim insanlarının, işsizlerin ve emekçilerin kendisine yer bulduğu bir iktidar yürüyüşüdür… Güzel olan, heyecan verici olan da budur. Menziline varmak üzere olan iktidar yürüyüşünde hiçbirimiz yalnız değiliz; hiçbirimiz yalnız kalmadık.

O DUVARI PARÇA PARÇA YIKIYORUZ:

Adalet Yürüyüşü’yle birlikte, İstanbul Maltepe’de bulunduğumuz yer, bir duvarın önüydü. O duvar, adaletsizliğin, haksızlığın, hukuksuzluğun, eşitsizliğin, otoriterliğin, işsizliğin, kayırmacılığın, yanlış dış politikanın, israfın, kibrin, liyakatsizliğin duvarıydı. Şimdi o duvarı parça parça, yıkıyoruz. Hep birlikte yıkıyoruz, CHP’li olmayan kardeşlerimizle, dostlarımızla birlikte yıkıyoruz.

DOSTLARIMIZLA ORTAK HEDEFE ODAKLANACAĞIZ:

Saray düzeninin sonu gelmiştir, biliyoruz. İktidarlarını kaybetmemek adına artırdıkları baskılardan biliyoruz. Hapse attıkları gazetecilerden biliyoruz. Medyada giderek artan sansür uygulamalarından biliyoruz. Ama bizler kararlılıkla dostlarımızla birlikte kendi ortak hedefimize odaklanacağız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırılacak; şeffaf, hesap vermekten korkmayan, adaletli, liyakatli bir iktidar kuracağız.

KADINLAR LEHİNE ÖDÜNSÜZ OLACAĞIZ:

Kadın-erkek eşitliği tartışmalarında, kadınlar lehine ödünsüz olacağız. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır; işsizlikle mücadelede kararlı olacağız. “Gençlerimiz, üniversitelerimiz bugünümüzün ve geleceğimizin teminatıdır” diyerek; düşünce ve ifade özgürlüğünün, din ve vicdan özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldıracağız.

GÜLMEK BİR HALK GÜLÜYORSA GÜLMEKTİR:

Yargı, tarafsız ve bağımsız, kararlarıyla adil olacak. Kamu kadroları ehline verilecek, iş insanları üretecek, kayıt dışı ekonomi, kayıt dışı istihdam sona erdirilecek; tek bir çocuk dahi yatağa aç girmeyecek; çiftçimizin, esnafımızın, çalışanlarımızın yüzü gülecek. Çünkü Edip Cansever’den de öğrendiğimizdir ki “Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir.” Hep beraber, hep birlikte güleceğiz.

DOSTLARIMIZLA BİRLİKTE İKTİDARA YÜRÜYORUZ:

Geçmişten güç alıyoruz; Mustafa Kemal’in yol göstericiliğinde yüzümüz ülkemizin güzel geleceğine dönük. Karanlık günler geride kalıyor, şafak söküyor. Dostlarımızla birlikte, iktidara yürüyoruz. Bu nedenledir ki kurultayımız dostlarımızla birlikte ulaşacağımız iktidarımızın kurultayıdır. Unutmayın bu iktidar Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma iktidarıdır.