Kılıçdaroğlu'ndan dev proje

Kılıçdaroğlu'ndan dev proje

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Çorum'da canlı yayında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Çorum 'da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşma yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Türkiye'nin geldiği durumu hepimiz biliyoruz. İçeride ne yapacağız? 50 yıl sonra Türkiye nereye gelecek? Bunun planlanması lazım. Devlet Planlama Teşkilatı kapatıldı. İnsani gelişme niye diyoruz. Bütün bu gelişmelerin odağında insan olduğu için. Türkiye'nin önümüzdeki 50 yıllını, 100 yılını oturup planlayacağız. Siyaset devleti yönetmek için gelir, devlet olmak için gelmez.

Devlette şef olmanız için üniversiteyi bitirmeniz lazım. Devlette çalışmanız lazım. Siyasette bir ilkokul kağıdı yetiyor. Devletin temelini adalet oluşturur. Çünkü adalet mülkün temelidir.

Gelişmiş bir ülkede iki berber dükkanı varsa üçüncüsünü açtırmazlar. Aile gibi devlette geleceği planlamalıdır. Katma değeri yüksek ürün üretmezseniz, Türkiye'nin söz sahibi olması imkansızdır. Bir cep telefonu parçaları 6 ayrı ülkede üretilir ve biz onları alırız. 

Katma değeri yüksek ürünü nasıl üreteceğiz. Üniversiteler bilim üretecek. Bilgi üretmek aslında bizim inancımızın da gereğidir. Ramazan ayındayız. Bilgi bizim inancımızın bir gereğidir. Peygamberimiz de "İlim Çin'de bile olsa gidin öğreniniz" diyor.

"EKONOMİYİ TEFECİLERE TESLİM ETMİŞSENİZ İŞSİZLİĞİ ÇÖZMENİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Ufku dar olan bir siyasi partinin Türkiye'yi yönetmesi bizi bu noktaya getirdi. Türkiye büyük değişimi gerçekleştiremezse kaybedecek. Kendisini yakan işsiz var. Kendisini yakan çiftçi var. Kendisini yakan işçi var. İntihar eden sanayici var. Bunlar demek ki memnun değiller, huzursuzlar. Hiç rantiye sınıfından kendini yakan veya şikayetçi olanı duydunuz mu? Hayatlarından memnunlar. Neden? Bir masa, bir sandalye, o kadar. Bankada da dünya kadar para. Eğer ekonomiyi tefecilere teslim etmişseniz Türkiye'nin büyüme, gelişme şansı yoktur. Türkiye'nin işsizlik sorununu çözmesi mümkün değildir. İşsizlik en temel sorundur. İşsizlik varsa huzur olmaz, bereket olmaz.

Türkiye'nin 17 milyon yoksulu var. 17 milyon yoksula yardım, onların bazen kimlikleri teşhir edilerek yapılıyor. Bu doğru değil. Bizim inancımızda ne diyor? Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Eğer yardım yapacaksanız, fakir ailenin onurunu koruyacaksınız.

Asgari ücret 2200 lira olacak diyoruz.

Türkiye'de eksik olan namuslu siyaset. Bakın ben onu, bunu suçlamak için söylemiyorum. Türkiye zengin bir ülke ama Türkiye yönetilmiyor. Faiz lobisi, tarım lobisi tarafından Türkiye yönetiliyor. Türkiye buğday ithal edebilir mi? Canlı hayvan, et ithal ediyoruz. Olacak şey değil.

İlk çözeceğimiz iş OBİT'i kuracağız. Türkiye, Irak, İran ve Suriye bir araya geleceğiz. Neden kavga ediyoruz. Orada da Kürtler var, burada da Kürtler var. Orada da Ezidiler var, burada da Ezidiler var. Egemen güçlerin oyununa geliyoruz. O nedenle biz OBİT dediğimiz Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracağız. Emin olun bu proje hayata geçtiğinde Türkiye dolara boğulacak. Çorumlu iş adamı gidecek Irak'ta iş yapacak.

Her iş adamının bir kararnamelik canı var. Neden tutuklandığınızı bile öğrenemeyebilirsiniz. Adalet yok bu ülkede. Adaletin olmadığı bir ülkede kimin mal ve can güvenliğinden bahsedeceğiz. Türkiye'nin bunları aşması lazım. Türkiye'nin büyük bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Caddelerde birbirimize selam veremez hale geldik. Komşumuzun halini, hatırını soramaz hale geldik. Ayrışmanın ve bölünmenin sadece düşmanların işine yaradığını hiçkimse unutmasın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Yurtta barış, dünyada barış" diyor. Daha ne desin. Türkiye'nin yeniden kurucu değerlerine kavuşması lazım. Siyasi iktidarın tekelinde medya olmaz. Medya iktidarı denetler. Bağımsız medyaya bunun için ihtiyaç var. Bakıyorum havuz medyasına " CHP iktidara gelirse imam hatipleri kapatacak". Ya hu niye kapatalım.

Takım tutar gibi siyasi parti tutulmaz. Efendim 24 Haziran'dan sonra biz çözeceğiz. Neden 24 Haziran'dan sonra? Elinden tutan mı var? Bir şey yapacaksanız, süratle yaparsınız. Ben size namuslu siyaset sözü veriyorum.