Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Kılıçdaroğlu'nu arayacak mısınız?" sorusuna, "Yorumumu yaptım, daha niye arayayım" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın telefon etmesi gibi bir beklentim yok" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan gerici saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında "Bakınız PKK'ya örgüt değildir diyeceksiniz. Orada PKK'nın kolu YPG'ye terör örgütü değildir diyeceksiniz. Onların siyasi kanadıyla işbirliği yapacaksınız. Sonra bu cenazeye gideceksiniz. Burada artık bir gaz sıkışması var. Nereye gideceksin bunları bir istismar noktasına çevirmeden önce düşünmeniz lazım değil mi? Ben bile bir Cumhurbaşkanı olarak herhangi bir ziyaretimden önce soruyorum. Gidişim orayı rahatsız eder mi? Edecekse gitmeyeyim" ifadelerini kullandı.

NİYE ARAYAYIM

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nu arayacak mısınız?" sorusuna ise, "Yorumumu yaptım, daha niye arayayım" diye yanıt verdi.

24 SAAT SES ÇIKMAMIŞTI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu linç girişiminin ardından 24 saat sessizliğini korumuştu.

Saldırıdan 24 saat sonra sosyal medyadan açıklama yapan Erdoğan, "Ne yazık ki dün Çubuk’ta bir şehidimizin cenaze töreninde istenmeyen bir olay meydana gelmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolar şiddet eylemine dönüşmüştür. Şiddeti asla tasvip edemeyiz. Şiddetin ve terörün her türüne karşıyız" ifadelrini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU CEVAP VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ben bile bir Cumhurbaşkanı olarak, herhangi bir şehit evi ziyaretinde, öncelikle soruyorum; 'Gidişim orayı rahatsız eder mi?" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, giderken herkesle görüşüldüğünü söyledi.

'HERKESLE GÖRÜŞÜLDÜ'

Kılıçdaroğlu, "Aileyle, muhtarla görüşüldü. Kiminle görüşülecek, herkesle görüşüldü" dedi.

Erdoğan'ın telefonla geçmiş olsun dileğinde bulunup bulunmadığı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Etmeyebilir. Herhangi bir beklentim yok" karşılığını verdi.

Erdoğan, gazetecilerin "Kılıçdaroğlu'nu arayacak mısınız?" sorusunu, "Yorumumu yaptım daha niye arayayım" diye yanıtlamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu de Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılacağından kimsenin haberinin olmadığını iddia ederek, "Kimsenin haberinin olmadığı bir katılıma yönelik, örgütlü bir provokasyon iddiası da gerçekçi değildir" ifadesini kullanmıştı.