Kılıçdaroğlu'nun Saygı Öztürk'ten özür dilemesi gerektiği ile ilgili sözlerine Soylu'dan yanıt

Kılıçdaroğlu'nun Saygı Öztürk'ten özür dilemesi gerektiği ile ilgili sözlerine Soylu'dan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Saygı Öztürk'ten özür dilemesi gerektiği ile ilgili sözlerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ten özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, grup toplatısında konu ile ilgili, ''Saygı Öztürk'ü hepimiz biliriz. Değişik gazetelerde çalışan, öğrendiği haberi doğrulatmak için pek çok kanaldan zorlayan bir gazetecidir. İçişleri Bakanı, koltuğuna yakışmayacak bir şekilde Saygı Öztürk'ü suçladı. Öztürk'ün yazdığı her haber doğrudur. Bugüne kadar Saygı Öztürk bütün haberlerinin arkasında durmuştur. Haber ne?  Trabzon çalkalanıyor bundan ötürü. Bir kişi belediye işçi kadrosuyla giriyor. İşçi kadrosuyla girdiğinde devlet memuru olması gerek bunun için de KPSS'ye girmesi gerek. Bunu ne yapıyorlar? Meraklanma diyorlar. 'Seni özel kalem müdürü yapacağız' diyorlar. Sınava girdi mi? Hayır. Senin için çocuğun devlet memuru olmak için kursa gider, sınava girer. Bu beyefendinin güçlü bir torpili var. Karısından boşanıp AK Parti milletvekiliyle evleniyor. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı. İçişleri Bakanı'nın çıkıp Saygı Öztürk'ten özür dilemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Soylu: Sayın Kılıçdaroğlu, özür diliyorum...

Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Soylu, ''Sayın Kılıçdaroğlu, Özür diliyorum. Taşlıtarla Nazlı Sokak'ta büyüdük biz... Kadın, namus, insan, kavramını; ailemiz, öğretmenimiz, camideki hocamız ve sokağımız öğretti bize... Paraya, yarenliğe, makama, terk etme dediler. Terk etmeyeceğiz... Sizin gibi ve sessiz kalanlar gibi de olmayacağız... Arkadaşlık, Saygı'ya "ayıp etmişsin özür dile" demekti. Diyemedin... Bir anneye, kadına iftiraya karşı hep böyle olacağız Özür dilerim...'' dedi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi olan Ali Ayvazoğlu’nun kamudaki dikkat çeken ''yükseliş'' hikayesine ilişkin haberi nedeniyle Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ü hedef almış ve Öztürk'ün yazısının ''namussuzluk'' olduğunu iddia etmişti. Soylu sosyal medya hesabından, Saygı Öztürk’ün haberini alıntılayarak “İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” ifadelerini kullanmıştı.