Kılıçdaroğlu rest çekti: Siyasetimi perdelemeyin

Kılıçdaroğlu rest çekti: Siyasetimi perdelemeyin

CHP'de ayrışmalara neden olan dokunulmazlıklar konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı grup toplantısında milletvekillerini uyardı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun AKP'nin dokunulmazlık teklifine evet diyeceklerini açıklamasının ardından partideki milletvekilleri "evetçiler" ve "hayırcılar" olarak ayrılmıştı. Kılıçdaroğlu eleştirilerin dozu artınca duruma el koydu ve kapalı grup toplantısında restini çekti.

“Dokunulmazlık teklifine evet diyeceğiz” açıklamasına tepki gösteren vekilleri eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir stratejim var, o doğrultuda süreci yönetmeye çalışıyorum. Ancak yaptığınız açıklamalar, bu stratejiyi açığa düşürüyor” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık olağan grup toplantısında, partideki dokunulmazlık çatlağına verdi veriştirdi.

Dokunulmazlıklar için AKP'nin Anayasa değişikliği formülünün tartışıldığı toplantıda, milletvekillerinin "evet" ve "hayır" olarak iki görüşte fikirlerini açıkladıkları öğrenildi.

AKP'nin teklifine yaptığı destek açıklaması eleştirilen Kılıçdaroğlu'nun ise, “Benim bir stratejim var. O strateji doğrultusunda süreci yönetmeye çalışıyorum. Ancak yaptığınız açıklamalar, bu stratejiyi açığa düşürüyor. Kamuoyunda partinin tartışıldığı gibi bir algı oluşuyor. Sanki hemen yarın genel kurulda oylama yapılacakmış gibi açıklamalar yapmanız doğru değil. Hemen tavır alıyorsunuz, bu da bizi zora sokuyor, toplumun da bize güveni kalmıyor” sözleriyle tepki gösterdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, muhalefet milletvekillerinin tutuklanacağı yönündeki eleştiriler için de, “Ana muhalefet olarak bedel ödenecekse biz ödeyeceğiz. Başkalarından bedel ödemesini bekleyip, biz bedel ödemezsek bu doğru olmaz. Tutuklanılacaksa biz tutuklanacağız” dediği öğrenildi.