Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan ortak açıklama

YSK verilerine göre İstanbul'da seçim yarışını önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP Genel Merkezi'ne gelen İmamoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la görüştü. Ziyaretin ardından üç isim parti önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte CHP Genel Merkezi'nin önünde vatandaşlara seslendi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Buraya büyük bir gururu paylaştığım yıllar sonra Ankara'da büyük başarılar imza atacağına inandığım Mansur Yavaş'ı kutlamaya geldim. Elbette bir yola çıkıldı ve o yola çıkış anında ittifak yaptığımız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğim. Sonrasında adaylık kararıyla beraber öncesinde ve sonrasında beni yalnız bırakmayan, hiçbir zaman desteğini esirgemeyen, siyasi irade olarak bir devrime imza atan çok değerli başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarete geldim

Aday olduğuma gelip ilk yola çıkış anımı başlattığım yer Anıtkabir'di. En büyük motivasyonumuz Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Çok değerli Ankaralılar bugün sizlerle buluşmak çok değerli benim için. Gülelim, gerçekten gülelim, bütün Türkiye gülsün. Bu sandık Türkiye'nin hayrına bir sandıktır. Türkiye'yi buluşturan bir sandıktır. Bu sandığın kaybedeni yoktur, ne Ankara'da ne İstanbul'da. Bu bir uzlaşma sandığıdır, barışma seçimidir. Barışmanın ötesinde sevgiyle saygıyla dayanışmanın seçimidir.

Göreceksiniz hem Mansur Yavaş hem ben bütün toplumu barıştırma konusunda tecrübelerimizi paylaşacağız. Yerel yönetime Türkiye'de çok büyük örneklere imza atacağız hepinize söz veriyorum. Bu bir başlangıç anıdır. Evet coşkusunu yaşıyoruz ama coşku kadar işbirliğine ihtiyacımız var. Kimsenin kalbini kırmadan kimseye nispet yapmadan omuz omuza bir millet olmayı yürekten istiyorum.

Her birinizin yol arkadaşlığına talibiz. İyi ki varsınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum."  

İmamoğlu'nun arkasından söz alan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Güzel günler göreceğiz hiç kimsenin endişesi olmasın. Bir yola çıktık, mücadele ettik. Kavgasız, gerilimsiz bir mücadele. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesiydi, hak hukuk ve adalet mücadelesiydi. Halka hizmet mücadelesini yaptık ve başarı elde ettik.

Hiçbir zaman ben ve arkadaşlarım kırıcı bir dil kullanmamaya özen gösterdiler. Toplumun her kesimini kucakladılar. Felsefemiz bu düşüncemiz bu. Ayrımcılıktan değil beraber olmaktan yanayız. Kavgadan değil huzurdan yanayız. Ankara'yı da Adana'yı da Antalya'yı da Mersin'i de böyle yöneteceğiz. Türkiye'nin en önemli 11 büyükşehir belediyesini insan sevgisi ile yöneteceğiz.

Onların kentinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, göreceksiniz her evde huzur, bereket olacak. O kentin sokaklarında insanlar huzur içinde gezecek. O kentin anneleri mutlu olacak. Belediyede bütün asgari ücretliler ayın 1'inden itibaren geçerli olmak üzere 2200 TL aylık alacaklar.

Toplumla belediye başkanımız arasında karşılıklı güven oluşacak. Bir yerde yerel yönetim varsa, CHP'li belediye varsa bilin ki orada huzur var, bilin ki orada beraberlik, barış, bayrak sevgisi, insan sevgisi var.

Ekrem başkan İstanbul'dan geldi seçime girmeden önce Anıtkabir'i ziyaret etti, bugün yine Anıtkabir'e gitti ve aramızda. Seçim gecesi Mansur başkanla beraberdik, şimdi seçim sonrası iki başkanla beraberiz.


Çankaya belediye başkanımız, Elmadağ belediye başkanımız da burada. Buradan aramızda olmayan yeni seçilen bütün belediye başkanlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Onların başarısı da hepimizin ortak başarısı olacaktır.

Şundan emin olmanızı istiyorum ne yaparlarsa yapsınlar bütün sandıkların başında milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız günün 24 saati görev başındalar.

Sizin duyarlılıklarınız biliyorlar, başkanlarımızın kazanması için elinden gelen tüm çabayı gösterdiler. Bütün vatandaşlara seslenmek isterim bizim belediye başkanlarımız asla ve asla ayrımcılık yapmayacaklar. Barışı sevgiyi ve hoşgörüyü getirecekler. (Gerçek Gündem)