Kılıçdaroğlu'ndan vekillere dokunulmazlık ayarı!

Kılıçdaroğlu'ndan vekillere dokunulmazlık ayarı!

Dokunulmazlık tartışmaları gölgesinde başlayan CHP kampında Genel Başkan Kılıçdaroğlu vekillere ayar verdi. Kılıçdaroğlu, kamuoyuyla yeterince temas kurmamakla eleştirdiği vekillere “Hepimiz yaşanan ve süreç sonrasını net bir biçimde halkımıza anlatmalı, kahvede, tarlada, sokakta, lokantada, gittiğiniz her yerde anlatmalısınız” dedi

Dokunulmazlıkların kaldırılmasında eleştirilerin hedefindeki CHP'nin iki günlük Antalya kampı başladı. PM üyeleri ile milletvekillerinin katıldığı "Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışını Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, milletvekillerine eleştiride bulundu. Kılıçdaroğlu, "Dün parlamentoda dokunulmazlıkları konuştuk ve karar çıktı. Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM’nin bir kararıdır. Bizim tavrımız başından beri belliydi. Ne söyledik, parti programımızda yazıyor. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklara karşıyız. Ama bizim getirilen düzenlemeye itirazlarımız oldu. Onları da gayet açık gayet net bir şekilde parlamentoda kamuoyunda paylaştık ama yeterince paylaştığımız kanısında değilim. Milletvekili arkadaşlarımızın yeterince bunları dillendirdiği kanısında da değilim. Hepimize görev düşüyor. Yaşanan ve süreç sonrasını çok net bir biçimde halkımıza anlatmalı, kahvede, tarlada, sokakta, lokantada, gittiğiniz her yerde anlatmalısınız. Neydi bizim itirazlarımız, milletvekili dokunulmazlığı kürsü dokunulmazlığı hariç kalksın, güzel, peki bakanların dokunulmazlığı niye kalkmıyor? Hiçbir bakanın dokunulmazlığı kalkmadı, Başbakan’ın da dokunulmazlığı kalkmadı, bunun çok iyi anlatılması lazım, milletvekiline dokunacağız ama bakana dokunamayacağız, niçin onun ayrıcalıkları var, biz bu ayrıcalıkları her ortamda reddettik. Milletvekili dokunulmazlığı aslında soruşturmanın ertelenmesiyle sınırlı bir olaydır. Bakanların dokunulmazlığı sürekli. Bunun kalkmasını istedik. Bu da kalkmadı" dedi.

Şehit cenazelerini istismar ediyorlar

Şehit cenazesine katılmak için gittiği Kocatepe Camii'nde kendisine yönelik yapılan saldırıya da değinen Kılıçdaroğlu, "Dün şehit cenazesine katıldık. Bir kişi önce, 'bu şehit cenazesinde sizin ne işiniz var' diye bir soru sordu, arkasından protestolar gelmeye başladı. Ama dün farklı bir tabloydu. Şehit cenazesine ceplerine yumurta koyup geliyorlar, şehidin cenazesini kılmak için değil, şehidi istismar etmek için geliyorlar ve yumurta atıyorlar. Şehitlere saygısızlık bizatihi en büyük terör eylemidir. Ankara’daki savcılara çağırıda bulunuyorum; bu teröristleri yakalamak ey savcı senin görevindir, ey emniyet senin görevindir. Bu alçaklara hesabını sormak zorundasınız. CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya böyle bir çaba içinde olanlar namussuz insanlardır, alçak insanlardır, şerefsiz insanlardır. Sanıyorlar ki iki yumurta atacağız, Kılıçdaroğlu bir daha gelmeyecek, inadına geleceğim inadına. Şehidine saygı duymayan bir insan Müslüman da, insan da olamaz" dedi. Kılıçdaroğlu, saldırıyı gerçekleştirenlerin piyon olduğunu söyleyerek, "Bunların arkasındaki alçaklara sesleniyorum. Neden fareler gibi karanlıklara gizleniyorsunuz, neden erkekçe karşıma çıkmıyorsunuz? Şehitlerimize birisi kalktı ‘kelle’ dedi, bunlar ne yaptı, yumurta mı attılar, önüne gidip diz çöktüler, ellerini öptüler.  Kimliğini ve kişiliğini beş on kuruş para için satan insanlara en hafif deyimiyle alçak denir. Satılık adamlar, kimliksiz ve kişiliksiz adamlar. Size insan demekten gerçekten utanıyorum. İnsan bile değilsiniz. Siz insan değilsiniz sizi oraya taşıyanlar zaten insan değil" dedi.

Bu yasayla terör bitecek mi?

Kılıçdaroğlu, terörün dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla sonlanmayacağını söyleyerek, "Bugün diyelim ki, herhangi bir milletvekili terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptı, bugün herhangi bir milletvekili ihaleye fesat karıştırdı, yolsuzluk yaptı, onun dokunulmazlığı var, ona kimse dokunamıyor, dün dokunuyorlardı, ama bugün dokunamıyorlar, çünkü yasa düne kadardı. Biz buna da itiraz ettik. Niye tarih sınırlaması getiriyorsun, tam bir aldatmaca. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bütün olanaklar var bu ülkede ama kutuplaşma Türkiye’yi farklı bir noktaya taşımış durumda. Bu dokunulmazlık yasasını niçin çıkardılar, 'Terörle mücadele için çıkarıyoruz' dediler. Buraya yazıyorum 21 Mayıs 2016, göreceğiz terörü bitirecekler mi, bitirmeyecekler mi, bu yasayla terör bitecek mi, bitmeyecek mi, hep beraber soracağız, anayasayı bile değiştirdiniz, buyurun bitirin, önlerinde ne engel var terörü bitirmek için. Buyurun terörü bitirin, niye bitirmiyorlar, bunu hep beraber soracağız" dedi.