Küçükçekmece'deki cinsel istismara savcılıktan gizlilik kararı

Küçükçekmece'deki cinsel istismara savcılıktan gizlilik kararı

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir çocuk istismara maruz bırakıldı. Tecevüzcü hala yakalanamazken savcılık soruşturmaya gizlilik kararı getirdi.

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin tecavüzüne maruz kaldığı ortaya çıktı. Kapılarının önünde baygın halde bulunan çocuk Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. İstismar pazartesi günü yaşanırken olay dün mahalle halkı tarafından duyuldu. Yaşananlara tepki gösteren mahalle halkı olayı protesto etmek üzere karakol önünde bir araya geldi. İstismara dönük tepkiler bugün de HDP Kadın Meclisinin çağrısı ile yapılan eylemle devam etti. İstismara ilişkin henüz bir açıklma yapmayan savcılık ise soruşturma hakkında gizlilik kararı verdi. Tecavüzcü ise hala yakalanamadı.

Evrensel'de yer alan habere göre, istismara ilişkin İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi (ÇHM) de Baro Başkan Yardımcısı Av.Nazan Moroğlu eşliğinde hastaneye giderek olaya ilişkin bilgi aldı. Heyet aynı zamanda soruşturmaya ilişkin de savcılık ile görüştü. Görüşmelere ilişkin konuşan İstanbul Barosu ÇHM Genel Sekreteri Av. Fırat Çiçek, savcılığın soruşturmaya ilişkin tam kapsamlı gizlilik kararı verdiğini belirtti. Soruşturmanın istanbul Başsavcılığıyla yürütüleceğini söyleyen Çiçek, failin henüz yakalanamadığını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. İstismara maruz kalan çocuğun durumuna ilişkin de bilgi veren Çiçek, çocuğun yoğun bakımdan çıkarıldığını ancak tedavisinin sürdüğünü belirtti. Tedavinin sürdüğü serviste ise yoğun güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor.