Kurtulmuş'tan laiklik yanıtı: Bu konuda konuşmak istemem!

Kurtulmuş'tan laiklik yanıtı: Bu konuda konuşmak istemem!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, "Bu konuda konuşmak istemem. Bunun üzerinde bir siyasi kamplaşma başlatmak doğru değil" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İkinci Türk-Arap Yükseköğretim" kongresine katıldı.

Kurtulmuş toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik açıklamalarının sorulması üzerine ise şunları söyledi: 

"Bunu konuştuk, aslında konuşmak istemem. Sayın Meclis Başkanımızın söylediği bir söz üzerinde gerçekten Türkiye'de bir siyasi gündem oluşturmaya çalışmak ya da bunun üzerinde herhangi bir şekilde tartışma ortamı oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Meclis Başkanımız kendi kişisel görüşünü ifade etmiştir. Biz bunu söyledik ve arkasında Sayın Meclis Başkanımız da bunun kişisel görüşü olduğunu, parti adına yapılmış bir görüş olmadığını ve bu anlamda da Sayın Meclis Başkanımızın Türkiye'deki eski, katı, laikçi, dini inançlara, yaşayışlara karşı baskıların göz önüne alınarak, bunlardan yola çıkarak bir temennide bulunduğunu kendisi de ifade etmiştir. Artık Sayın Meclis Başkanı da kendisince bir açıklama ortaya koyduktan sonra bunu sürdürmek ve bunun üzerinde bir siyasi kampanya başlatmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Kişisel görüşüdür, Ak Parti'nin bu anlamdaki anayasa çalışmalarında laiklik tartışması tartışılmış bir konu değildir."