Kurultaya bir gün kala… PM için rekor başvuru

Kurultaya bir gün kala… PM için rekor başvuru

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Parti Meclisi listesinin net olmasını isteyen Kılıçdaroğlu, 60 kişilik anahtar liste planlıyor. Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Osman Çetin Budak gibi isimlerin listede kesin yer bulduğu konuşulurken, yine listede adı geçen Haluk Koç’un yeniden aday olmayı düşünmediği kaydediliyor. Kılıçdaroğlu'nun PM'de desteğini büyük ölçüde artıracağı da konuşuluyor. Böke ve Cihaner listeye kaç kişi sokmak istiyor? İşte ayrıntıları…

Cihan GÜNER / YURT

CHP’de süre doldu, yarın kurultay zamanı. Cumartesi günü genel başkan, Pazar günü ise Parti Meclisi (PM) için seçim yapılacak. 60 kişilik PM listesi için başvurular rekora gidiyor. Parti Meclisi için aday sayısının 800'ü aştığı, kurultayda ise bine yaklaşabileceği konuşuluyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki kurultayın aksine bu kez net olması amacıyla 60 kişilik bir anahtar listeyle çıkması bekleniyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun listesinde, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Osman Çetin Budak gibi isimler kesin yer bulacak. Yine listede adı geçen Prof. Dr. Haluk Koç’un ise yeniden PM’ye aday olmayı düşünmediği kaydediliyor.

Bu arada CHP İBB Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de bu sabah liste için adaylığını açıkladı. Gülsever’in anahtar listede olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Eski CHP Kocaeli Milletvekili ve genel başkan adaylarından Hurşit Güneş de, PM’ye aday olduğunu açıklayan isimler arasında bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU GÜÇLENEREK ÇIKACAK

Kulis bilgilerine göre, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, PM’de desteğini büyük oranda artıracak. Kılıçdaroğlu’nun desteği 50’lere kadar çıkaracağı ve kurultaydan güçlenerek çıkacağı konuşuluyor.

Geçmişte Muharrem İnce’nin oyunu yükselten Ateş Ünal Erzen, İsmail Ünal gibi eski belediye başkanlarının artık olmadığı, bu nedenle ancak 300 civarında delege desteğine ulaşabileceği kaydediliyor.

Genel başkan adaylıklarını açıklayan Ümit Kocasakal ve Faruk Eminağaoğlu’nun adaylık için gereken imzaya ulaşamayacakları belirtilirken, Kocasakal’ın imza için tek bir delegeyi aramadığı bilgisi paylaşıldı.

Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner gibi isimlerin ise Muharrem İnce’ye oy vermeyecekleri aktarılıyor. Bu isimler, Kılıçdaroğlu’nu desteklemek ya da boş oy kullanmak arasında karar verecekler. Böke ve Cihaner’in hedefinin PM’ye 20 kişi sokabilmek olduğu da kulis bilgileri arasında yer alıyor.