Kuşoğlu: Türkiye’nin Kılıçdaroğlu’na ihtiyacı var!

Kuşoğlu: Türkiye’nin Kılıçdaroğlu’na ihtiyacı var!

CHP Keçiören İlçe Örgütü’nün 12. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongre’ye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu bir konuşma yaptı.

Kuşoğlu konuşmasında Türkiye’de siyaset yapmanın, hele de muhalefet olarak siyaset yapmanın çok zorlaştığını belirterek kongreye katılanları “Bunun için hepinizi kutluyorum, teşekkür ediyorum, alınlarınızdan öpüyorum, hiç hafife alınacak bir konu değil” diyerek tebrik etti.

“Sizler bizler hiçbir şahsi beklenti içinde olmadan siyaset yapıyoruz” diyen Kuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de 8 milyonu aşkın işsiz var. Bulgaristan’ın nüfusu 7,5 milyon. Bunların dörtte biri genç ve üniversite mezunu. Asgari ücretli sayısı 9 milyon. Mevcut çalışan sayısı 27-28 milyon. Asgari ücretinin altında maaş alan insan sayısı da 3 milyon. Türkiye’de orta sınıf yok oluyor. Orta sınıfın yok olması sadece ekonomik sonuçlar doğurmaz, orta sınıf en yaratıcı ve en dinamik sınıftır. Ekonomik ve kültürel anlamda da yaratıcıdırlar. Türkiye o dinamizmini kaybediyor, Türkiye yönetilemiyor.”

Türkiye’nin uluslararası alanda herkesle kavgalı bir konuma sürüklendiğini belirten CHP Genel Başkan yardımcısı Kuşoğlu, Barış Pınarı Harekâtı’nın sonuçsuz kalmasına değinerek şöyle dedi:

“Bu harekâtı, birisinin, bir ailenin mal varlığına el konulma tehdidi durdurabildi. Libya için aynı şey geçerli olmayacak mı? Böyle bir ortamdayız inanabiliyor musunuz? Siz Barış Pınarı Harekâtı’nı yapamıyorsunuz ve Libya’ya asker gönderme tezkeresi istiyorsunuz. Korkarım Libya’ya asker gönderme de aynı sebeplerle yarım kalacak.”

Türkiye’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’lilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bülent Kuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Özgürlükler ve Demokrasiler askıya alındı bugünlere geldik. Hapishaneler dolu. 2019 Yılında hep birlikte zafer kazandık. İlk defa bir totaliter rejime karşı sandıkla seçimle kazanan sizlersiniz. İttifak partileriyle kazanılan bu zafer sadece bir siyasi başarı değil, demokrasi, hak, hürriyet zaferidir; kutluyorum.’’

YURT HABER