Levent Gök Adalet Kurultayı'nda YURT'a konuştu: Bu bir çığlıktır
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nda YURT'a konuştu.
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara milletvekili Levent Gök, "Çanakkale gibi Türkiye'nin en önemli topraklarından birinde savaşların verildiği Türkiye'nin kuruluş harcının yaşandığı topraklarda adalet arayışının aranması boşuna değil adalet yürüyüşü ile başlayan ve bugünde devam eden kurultayımızla Türkiye'de adaletin ne kadar önemli olduğunu ve iktidar partisi tarafından da ne kadar önemsiz hale getirildiğini vurgulamaya çalışıyoruz." dedi.
"Adaletin olmadığı hiç bir toplum yürümesi mümkün değildir" diyen Gök "adaletli olmayan hiç bir iktidarında ayakta kalması söz konusu değildir burası bir çığlıktır. Adalet yürüyüşü de bir çığlıktı adalet kurultayı da bir çığlıktır, bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ile yürütülmesine dönük bir çabadır ve çığlıktır ve bugün gerek yapılan panellerle, gerek yapılan çalıştaylarla özellikle izleyen yurttaşlarımızda görüyoruz ki Türkiye adalete susamıştır" ifadelerini kullandı.
Gök açıklamasını şu şekilde tamamladı:
Türkiye de bu adalete susamışlığı gidermeye çalışıyoruz ve bunu gündemde tutmaya çalışıyoruz. Adaleti çözemediğimiz zaman adaleti en uygun bir şekilde adaletli bir şekilde gerçekleştiremediğimiz zaman Türkiye'nin çürümüşlüğü başlar. Buna engel olmaya çalışıyoruz. İktidarı uyarmaya çalışıyoruz. Herkesi bu konuda dikkatli olmaya çağırıyoruz. CHP olarak çok önemli bir sorumlu bir muhalefet anlayışını yerine getiriyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki; bu yapılan çalıştaylar ve panellerin her biri Türkiye'de önemli ölçüde yankılanacaktır ve adalet Türkiye de er geç tesis edilecektir.