Makam odası haczedilen Zeydan Karalar'a halk masa ve sandalye gönderdi

Makam odası haczedilen Zeydan Karalar'a halk masa ve sandalye gönderdi

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Zeydan Karalar'ın makam odasındaki eşyalara, önceki yönetimin yaptığı borçlardan dolayı bugün haciz geldi. Başkanına destek olan halk, Karalar'a masa ve sandalye gönderdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Zeydan Karalar'ın makam odasındaki eşyalara, eski Başkan Hüseyin Sözlü döneminden kalma borç yüzünden bugün haciz geldi.

Eski Başkan Hüseyin Sözlü’yle birlikte Ceyhan’da, “edimin ifasına fesat karıştırmak” suçundan yargılanan ve 5 yıl hapis cezası alan iş adamı, Başkan Zeydan Karalar’ın odasındaki makam koltuğu, makam ve toplantı masası ile diğer koltukları haczedip götürdü.

BAŞKAN KARALAR: 4 YILDIR NEREDEYDİNİZ?

Başkan Karalar, protokol yapıp her ay ödeme gerçekleştirmelerine rağmen, makam odasının haczedildiğini belirtti.

Karalar, “Hacze neden olan borç 2016’da yapılan bir işle ilgili. Geçmiş dönemde ve bizim dönemimizde yapılan protokoller çerçevesinde, 2020’de sadece 6 ayda 6 milyon 480 bin lira ödenmiş ve ödemeler devam etmesine rağmen haciz işlemi yapılmıştır. Belediyeyi çok büyük borç yüküyle devraldık. Bu borç batağını biz oluşturmadık. Ancak bu borç batağından Adana Büyükşehir Belediyesini biz kurtarıyoruz. Bizim Adana halkına hizmetimizi hiçbir olumsuzluk engelleyemez. Benim makam odam Adana’mın her sokağı, her mekanıdır” dedi.

''ZALİMİN ZULMÜ VARSA, MAZLUMUN YANINDA DA HALK VAR''

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, başkanına sahip çıkan halkın Karalar'a makam masası ve sandalyesi gönderdiğini duyurdu.

CHP'li Kaya konuya ilişkin görselleri sosyal medta hesabından yayınladı ve şu ifadeleri kullandı: ''Halkın adamına halktan gelen makam masası. Zalimin zulmü varsa, mazlumun yanında da halkı var! #AdanaGibiZeydan''