Maliye Bakanı PTT'yi unuttu

Maliye Bakanı PTT'yi unuttu

Hükümet geçen ay duyurduğu PTT Messenger uygulamasının Whatsapp'tan bile daha güvenli olduğunu duyurarak yerli ve milli mesajlaşma uygulamasının kullanılmasını istemişti. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise bu uygulamayı unuttu. Ağbal dün Vergi Konseyi toplantısında dinamik bir iletişim kurulması için Whatsapp grubu kurulmasını ve aktif olarak kullanılmasını istedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Whatsapp grubu dinamik bir şekilde kullanılsın, gece yarısı ‘bana şöyle bir şey söylendi' diye gruba atsın. Grup onu dinamik olarak tartışsın. Maliye Bakanı olarak beni de dahil edin. Grupta bir katılımcı olarak ben de takip edeyim. Gerekiyorsa onu da komisyonda önerge verelim o konuyu, çözelim. Sorunları dinamik, anında tespit etmek, anında çözmek üzerine kurulu bir anlayış olacak.” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal dün Vergi Konseyi'nin Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Ağbal yaptığı konuşmada bütçe disiplinine dikkat edileceğini vurguladı. Ağbal, “Her işimizi yapacağız ama bütçe disiplinine de dikkat edeceğiz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. İşletmelerimize geçmiş dönemden gelen KDV'lerle ilgili STK'lardan ve iş aleminden bize gelen bir çok öneriler oldu. ‘Bize teminat imkanı verseler o da yeter' dediler o imkanı da getiriyoruz. Bize söylenen bütün alternatifler konusunda Maliye Bakanlığı'na yetki aldık” dedi.