Meclis'te laiklik gerilimi

Meclis'te laiklik gerilimi

TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerini yapmak üzere toplandı. Bir grup CHP milletvekili TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı protesto etti, 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganı atarak Meclis'i terk etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin oylamada salonda olacağını söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, teklifin 2 maddesi ve tümü üzerinde gizli oylama yapılacak.
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasaya değişikliğinin ikinci tur oylamasının yapılacağı Meclis Genel Kurulu'nu Meclis Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, 19 Mayıs 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıktan sonra grup başkanvekillerine söz verdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı Kahraman'a 'laiklik' ile ilgili sözlerinden dolayı "Bu oturumu sizin yönetmenizi uygun görmüyoruz. Böyle bir tabloda dokunulmazlıkların konuşulacağı ortamda laikliğe aykırı sözlerle ilgili sizinle ilgili fezleke gelmemiştir. Böyle bir toplantıyı yönetme durumunuz olmadığını yüksek sesle belirtmek istiyorum. Bu sözün ne anlama geldiğini kamuoyu vicdanının tatmin edici şekilde açıklamanız gerekir" dedi.

CHP'LİLER GENEL KURUL'U TERK ETTİ
Meclis Başkanı Kahraman, 'laiklik' sözlerine ilişkin daha önce açıklama yaptığını belirterek "Buna ait açıklamam toplantıdan iki gün sonra tarafımdan yapıldı. Anayasayı gayet iyi bile bir kişiyim. Hiçbir kavram tarifsiz olmaz. Belki atfettirenler yanlış atfettirdi.  Sözlerim doğrudur" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP'li milletvekilleri Kahraman'a tepki gösterdi. CHP'li Gök, "Sözlerim doğrudur derken biz ne anlamalıyız" derken CHP'liler Genel Kurul'da 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı atarak salonu terk etti. 



 (Hürriyet)