Meral Akşener disipline sevk ediliyor

Meral Akşener disipline sevk ediliyor

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in parti üyeliğinden ihraç edilmesi için düğmeye basıldı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “Affetmemiz mümkün değildir” dediği Meral Akşener’in tedbirli olarak ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edileceği öğrenildi.
Çağrı heyetinin 15 Mayıs’ta olağanüstü tüzük kurultayını toplayacağını açıklamasından sonra MHP’de muhaliflere yönelik ihraç süreci ivme kazandı. Katıldığı bir tv programında, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel proje ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil” sözleri Akşener’e ihraç yolunu açtı.
‘TERBİYESİZLİK’ DEDİ
Devlet Bahçeli’nin Meclis grup toplantısı sonrası Akşener’in kendisiyle ilgili sözlerine, “Bu ne biçim terbiyesizliktir. Affetmemiz mümkün değildir” diye tepki göstermesi ihracın göstergesi olarak yorumlandı. Kulislere Akşener dışında tedbirli olarak ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın kurultay öncesi sevk edileceği yansıdı.
MHP Lideri Bahçeli’nin tanımadığı üç kişilik çağrı heyeti ise tüzük kurultayının 15 Mayıs’ta toplanması için hummalı bir çalışma başlattı. 12 Sulh Hukuk Mahkemesince yetkilendirilen Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç Ankara’daki üç kapalı spor salonu ile görüşmeler yaptı.
Çağrı heyeti üyeleri partiden “baskı gelir” endişesiyle kiralama sözleşmesi imzalanmadan kurultayın düzenleneceği spor salonunu “sır” gibi saklama kararı aldı. Bahçeli’nin, “Çağrı heyeti kimdir?” dediği üç kişi tüzük kurultayı masrafları için MHP Genel Merkezi’ne yazı göndererek “avans” talebinde bulundu.
Çağrı heyeti üyeleri avansın spor salonunun kiralanması, içinin tefrişi, platform, ses düzeni, oy kabinlerinin oluşturulması, delegelere tebligat yapılması gibi masrafların karşılanmasında kullanılacağını söyledi. Avans talebinde miktar yazılmaması dikkat çekti.
CEPTEN ÖDENECEK
MHP yönetiminin yok hükmünde saydığı için çağrı heyetinin talebini yerine getirmeyeceği bildirildi. Bu durumda Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın kurultay masraflarını 543 delegenin Genel Merkez’e çektikleri noter ihtarnamesinde olduğu gibi ortak karşılayacak. Yönetim değişmesi halinde yapılan faturalı harcamalar Genel Merkez’den tahsil edilecek.
Çağrı heyeti İl Başkanlıkları dışında MHP Genel Merkezi’ni de kurultaya resmi yazı ile davet edecek. Bahçeli ve Başkanlık Divanı üyeleri ile Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin davete icap edip-etmeyecekleri ise şimdiden bilinmiyor.