MHP'den ihraç edilen belediye başkanından çok sert sözler

MHP'den ihraç edilen belediye başkanından çok sert sözler

Çorum'da Meral Akşener, Siinan Oğan ve Koray Aydın'ı karşıladığı için MHP'den ihraç edilen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Beni ülkücüğümden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez. Genel merkez dahil hakkımı hiçbirine helal etmiyorum" dedi.

Çorum'da Meral Akşener, Siinan Oğan ve Koray Aydın'ı karşıladığı için MHP'den ihraç edilen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner kararın kendisine tebliğ edilmesinden sonra açıklama yaptı.

Şahiner şu açıklamayı yaptı:

"MHP'DE DEMOKRASİ DİYE BİR ŞEY KALMAMIŞTIR"

Demokratik hayatın temel unsuru olan partim içinde sadece demokrasiye olan inançlarıyla farklı fikirlere sahip ülke sevdalılarının disiplin kurullarına sevkleri, hatta partiden ihraçlarıyla devam eden süreç, partim içinde özgür düşünce ile siyaset yapma imkanının kalmadığını da göstermiş durumdadır.

Tüm bu gelişmelerle birlikte şahsım adına ne yazık ki siyasi bir yol ayrımına gelinmiştir. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez. Genel merkez dahil hakkımı hiç birine helal etmiyorum.

NELER OLMUŞTU?

Çorum'un Sungurlu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ı Sungurlu Belediyesi'nde karşıladığı için 25 Eylül tarihinde ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edilmişti. Şahiner'in 16 Ekim tarihinde toplanan Çorum İl Başkanlığı Disiplin kurulunun yaptığı gizli oylama ile partiden ihraç edilmesine karar verilmişti. Karar MHP Genel Merkezince onaylanıp Başkan Şahiner'e tebliğ edildi.