MHP'de muhalefetten yazılı açıklama

MHP'de muhalefetten yazılı açıklama

MHP'deki muhalif adaylar yazılı açıklama yaparak, ""kurultayın yapılacağı adreste olacağız" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Ankara Valiliği'nin, "Genel Kurul yapılmayacaktır" açıklamasına yanıt vermek ve bundan sonra izleyecekleri yolla ilgili saat 11.00'de basın toplantısı yapacaktı. Akşener son dakikada basın toplantısını iptal etti. Bunun yerine yazılı açıklama yapıldı. MHP'de dört Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan ortak açıklama yaparak, yarın kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını duyurdu.

Muhalifler açıkladı: "Adrese gideceğiz"

Muhalif dört MHP Genel Başkan adayı bugün ortak açıklama ile bir gün kala arap saçına dönen Ankara Valiliği’nin dün geceyarısı yapılamayacağını açıkladığı kongrenin yarın yapılacağını açıkladı.

MHP olağanüstü kongresi ya sürecini değerlendiren ve Adalet Bakanlığı’nı baskı yapmakla suçlayan MHP genel başkanlığı için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ  şöyle dediler:“Bütün bu anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunann MP Genel başkan adayları 15 Mayıs 2016’da saat 10.00’da kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamoyuna saygıyla bildiririz!”

MHP KULİSLERİ: SONUCU BEKLEYECEKLERİNİ AÇIKLAYACAKLAR

MHP kulislerine göre yarın kongre salonuna gidecek olan 4 genel başkan adayı Hükümet ve Adalet Bakanlığı’nı siyasi baskı yapmakla suçlayarak, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin kongrenin toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesinin sonucunu bekleyeceklerini açıklamaları bekleniyor.