MHP'li Özdağ'dan Bahçeli'ye afişli mesaj

MHP'li Özdağ'dan Bahçeli'ye afişli mesaj

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, Kocaeli Kartepe'de partililerle bir araya geldi.

Özdağ'ın konuşma yaptığı kürsünün arkasındaki dev afişte Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının yer almaması dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde bulunan bir otelde partililerle bir araya geldi. Yaklaşık 100 partiliye hitaben konuşan Ümit Özdağ, MHP’ye başbuğ değil, genel başkan seçeceklerini ifade ederek, “İktidara hazırlanmak için genel başkanlık anlayışımızdan başlamalıyız. Biz MHP’nin başına bir başbuğ seçmiyoruz. Bir başbuğumuz vardı, hakka yürüdü. Biz MHP’nin başına ülkücü ortak aklı temsil edecek bir genel başkan seçiyoruz. Biz liderde seçmiyoruz. Lideri çünkü biz seçmeyiz lideri tarih yazar. Başbuğ Türkeş liderdi zaten, onu lider yapan 27 Mayıs'tı. Liderlik kurultay salonlarından çıkmıyor tarihten çıkar. Bu kurultaydan genel başkan çıkar, bu genel başkan lider olur mu? Bunu tarih gösterecek. Tarih karşısında ortaya koyduğu başarı gösterecek” diye konuştu. Kürsüden partililere seslenen Özdağ’ın arkasındaki afişte Atatürk, Alparslan Türkeş ve kendi fotoğrafları yer alırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olmaması dikkat çekti.

İHANETİ GÜNDEMİNDEN ÇIKARTMALI BU PARTİ


Demokrasiyi Türk milletinin hak ettiğini söyleyen Özdağ, “Peki demokrasiyi ülkücüler hak etmiyor mu? Nasıl Türk milleti demokrasiyi hak ediyorsa, ülkücülerde demokrasiyi hak ediyor. Parti içi demokrasi aynı zamanda bizim iktidar yürüyüşümüzün önemli bir parçası. Çünkü parti içi demokrasi partiye büyük bir dinamizm getiriyor. Partinin daha hızlı mesafe kaydetmesini, insanların fikirlerini söylemesini, bu fikirler etrafından bir toparlanma olmasını ve daha hızlı bir iktidar yürüyüşünü getiriyor. Onun için bu partinin literatüründen, kullanımından hainlik ve ihanet kelimesini atacağız. Şimdi içinizde siyasi hayatı boyunca hain olmayan kim desem bir defa en azından ilk ben kaldırırdım. Ben oldum çünkü, hepimiz olduk. Farklı düşünebiliriz bazı konularda, o zaman neden farklı düşündüğümüzü konuşalım, belki farklı düşünen arkadaşımız daha doğru düşünüyordur. İhaneti gündeminden çıkartmalı bu parti”

KADINA ULAŞAMAYAN BİR PARTİ TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEZ

Özdağ, MHP’nin artık kadınlardan özür dileme zamanının geldiğini söyleyerek, şöyle konuştu:


“Bu partinin artık kadınlardan özür dilemesinin vakti gelmiştir. Kendimizi kandırmayalım böyle iktidara falan yürüyemeyiz. Bugün Türkiye'de futbol sahalarına giden hanım oranı bile MHP toplantılarından daha fazla. Bundan dolayı eşlerimizden, annelerimizden, kızlarımızdan özür dilemeliyiz. Hanıma, kadına ulaşmayan bir siyasi parti Türkiye'yi yönetemez. Türkiye’yi yönetmeyi hak bile etmez zaten. Önümüzdeki dönemde alacağımız en önemli adımların başında bu sorunları aşmak ve MHP'yi aynı zamanda hanımların da siyaset yaptığı bir parti haline getirmek.”