Muharrem İnce: Şaban Dişli Cumhurbaşkanı'na başdanışmalık yapamaz

Muharrem İnce: Şaban Dişli Cumhurbaşkanı'na başdanışmalık yapamaz

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, darbeci Tuğgeneral Memhmet Dişli'nin abisi AKP Sakarya milletvekili Şaban Dişli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışmanlık yapamayacağını belirtti. İnce, '1500 değil 5000 danışmanı olsa da kandırılmaktan kurtulamayan Recep Tayyip için Anayasa bir kez daha ihlal edilmemelidir.' ifadesini kullandı

Darbe girişiminde tutuklu olan ve Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddia edilen eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Bakanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ağabeyi AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına getirildi. CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce twitter hesabından çok sert tepki gösterdi.

NE KADAR AKP'Lİ ESKİ VEKİL VARSA CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI YAPTILAR

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne kadar danışmanı olduğu ve bunların ne kadar maaş aldıklarının saklandığını belirten İnce, 'Mehmet Dişli'nin kardeşi AKP Milletvekili Şaban Dişli sayısını bilmediğimiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanları arasına katılmış. Cumhurbaşkanı Danışmanlarının sayısını ve aldıkları maaşı kamuoyunu ilgilendirmez diyerek açıklamıyorlar.  Ne kadar eski AKP Milletvekili varsa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı yaptılar yetmedi mevcut milletvekilini de Başdanışman yapmışlar.' diye yazdı.

YASAMANIN ÜYESİ YÜRÜTMENİN EMRİNE GİREMEZ

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce darbeci Tuğgeneral Memhmet Dişli'nin abisi AKP Sakarya milletvekili Şaban Dişli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışmanlık yapamayacağını belirterek 'Mevcut Milletvekili Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı yapamaz, Yasamanın Üyesi Yürütmenin emrine giremez.' ifadelerini kullandı.

BANA FİZİK DERSİNİ ANLATTIRMADILAR

'Ben Fizik dersi boş geçen öğrencilere Fizik anlatmak istiyorum dediğimde TBMM Başkanlığı bu gerekçeyle başvurumu reddetmişti.' İnce şöyle devam etti:

Bana Fizik dersi anlatamazsın diyen TBMM Başkanlığı aynı gerekçeyle Mehmet Dişli'nin kardeşi Şaban Dişli'ye Başdanışmanlık yaptırmamalıdır. 1500 değil 5000 danışmanı olsa da kandırılmaktan kurtulamayan Recep Tayyip için Anayasa bir kez daha ihlal edilmemelidir.