Murat Karayalçın Çalar Saat'te CHP Kurultayı'na ilişkin önemli açıklamalar

Murat Karayalçın Çalar Saat'te CHP Kurultayı'na ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurityet Halk Partisi (CHP) bu hafta sonu Olağan 36'ıncı Kurultayını gerçekleştirecek. Kurultaydan bir gün önce deneyimli CHP'li siyasetçi Murat Karayalçın önemli açıklamalarda bulundu.

Murat Karayalçın, bugün FOX Tv'de yayınlanan İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. Karayalçın bu hafta sonu CHP'nin gerçekleştireceği Kurultaya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Karayalçın, Parti Meclisi'nin yapısının değişmesi gerektiğini söyledi. Parti Meclisi'nde her ilden bir temsilcinin olması gerektiğini belirterek il başkanlarının işaret etti. Karayalçın CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının partililerce belirlenmesi gerektiğini ifade etti. 

Karalyalçın, yarın ve Pazar günü gerçekleşecek Kurultaya ilişkin öenmli açıklamalarda bulundu. Karayalçın "Mevcut PM 60 kişilik kadın ve gençlik kotası uygulanıyor. Parti Meclisi'ne çok önemli görevler veriliyor. 2 ayda bir toplanan genel bir değerlendirme yapılan işleyiş doğru değil" dedi.

Fransız Sosyalist ve İngiliz İşçi Partisi'ni incelediğini belirten Karayalçın Tüzük değişikliği yapmak için önce bir taslak hazırlanması gerektiğini, 2 günde olacak bir iş olmadığını söyleyerek parti yapısında bazı değişiklik önerilerinde bulundu. 

*"PM üye sayısı 200'e çıksın" diyen Karayalçın "Her ilin bir yöneticisi, olmalı geri kalan PM üyelerinin illere göre dağılımı da başarıya göre yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Karayalçın'ın diğer önerileri ise şu şekilde:

*Başkanlık divanı olmalı. Genel Başkanlık vekilleri olmalı.

*TBMM daimi 17 komite vardır. 17 komite olmalı ona göre ayrılmalı.. Politiklalar buralarda üretimeli.

Yeterli imzayı toplayarak CHP Genel Başkanlığı'na aday olan CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin 2019'da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde adayın 1 milyon 200 bin üyenin ortak kararı ile seçilsin öenerisine Karayalçın'dan destek geldi. Karayalçın, "Muharrem beyin öenrisi doğrudur, önerisini destekliyorum. 1 milyon 2000 bin üye ile karara bağlanmalı" dedi

'İSTANBUL İHANETE HAYIR DEDİ'

Karayalçın yerel seçimler içinse şu değerlendirmeyi yaptı:

Kim aday gösterilse gösterilsin, Ankara ve İstanbul'u kazanacağız. İyi bir çalışma yapılarak 20-25 ili CHP kazanır. 16 Nisan Referandumu'nda İstanbul, Ankara 'hayır' dedi. İstanbul yapılan ihanetlere 'hayır' dedi. Ankara'da keşke Melih Gökçek Başkan olarak kalsaydı, ona karşı daha yüksek oyla kazanırdık.

Karayalçı Afrin Operasyonu ile ilgili olarak da kritik uyarılarda bulundu. "1995 Mart ayında Kuzey Irak'a yapılan harekat zamanında Dışişleri Bakanıydım. Türkiye'nin Başbakanı böyle bir tehlike olduğunu söylüyorsa önemsemeniz gerekir. Başbakanın güvenlik sorunu demesini önemsiyoruz. Ve CHP'de ilk günden itibaren destekliyor. Ancak Cumhurbaşkanı ortaya 'kızıl elma' tabirini ortaya attı. Suyu bulandırdı, akılları karıştırdı." dedi.