Nagehan Alçı: Mehmet Şimşek’e 'dön' mesajı gitti mi?

Nagehan Alçı: Mehmet Şimşek’e 'dön' mesajı gitti mi?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 'geri dön' mesajının gidip gitmediğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

Nagehan Alçı AKP ve yeni partiye ilişkin kulis bilgileri vermeye devam ediyor. 

Alçı son olarak eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ekonominin başına geçip geçmeyeceği konusunda Erdoğan'ın talimatının olup olmadığını araştırdı. 

Mehmet Şimşek’e “dön” mesajı gitti mi?

Birkaç gündür kulağıma, çok da önemsediğim ve güvendiğim kaynaklardan bir dedikodu geliyordu. Rivayete göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve işadamı Cemal Kalyoncu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgi ve isteği doğrultusunda Mehmet Şimşek’e gidip, yeniden hükümette görev alması ve ekonominin başına geçmesi konusunda nabız yoklamışlar. Bu iddia bayağı “iddialı çevrelerde” konuşulmaya başlayınca ben de kaynağına, Sayın Fahrettin Koca’ya sordum. “Var mı bu söylentinin aslı astarı?” dedim.

Bakan Koca bana gülerek şunları söyledi:

“Cemal Kalyoncu’nun düğününde Mehmet Şimşek ile yan yana oturduk. Masada sohbet sırasında Sayın Şimşek ‘Sizi Bakanlığınız için tebriğe gelemedim, müsaitseniz uğramak isterim’ dedi. Ben de bundan memnuniyet duyacağımı ifade ettim ve bir hafta sonrası için bir tarih verdim. Ancak tam o tarihte Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte katılmam gereken bir program çıktı ve randevuyu iptal etmem gerekti. Daha sonra da Mehmet Bey yurt dışına gitti.

Bundan 3-4 hafta önce buraya geldiğinde aradı ‘Ben buradayım, o zaman görüşememiştik’ dedi ve bunun üzerine ziyaretime geldi. Ancak ziyarette bahsettiğiniz gibi bir konu hiç açılmadı. Bir nezaket ziyaretiydi. Sayın Cumhurbaşkanının talimatı ya da isteği söz konusu olmadığı gibi bir teklif de söz konusu değil.”