Ne zamanki CHP iktidara yakındır, darbe söylemleri hep olur

Ne zamanki CHP iktidara yakındır, darbe söylemleri hep olur

Kılıçdaroğlu’ndan Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu’nun, “Nasıl bir darbe planlıyorsunuz?” sorusuna yanıt: Demokrasiyi getireceğiz bu ülkeye...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, "Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde bir iktidar değişikliğini, hatta bir sistem değişikliğini görüyorum" sözleriyle 'darbe' imasında bulunduğu iddia edilerek CHP'liere yönelik bir eleştiri dalgası başlatıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu'nun, konuya ilişkin mübalağa ederek sorduğu, "Nasıl bir darbe planlıyorsunuz?" sorusuna, "Demokrasiyi getireceğiz bu ülkeye" yanıtını verdi.

Sözlerinin devamında, "Bizim ordumuz yok milletimiz var. Darbelerin bize getirdiği büyük sıkıntıları biz biliyoruz. CHP’nin ödediği bedelleri de biliyoruz. Bu tamamen yapay bir gündem. Türkiye’yi yönetemiyorlar. Milyonlarca insanımız işsiz. Darbeyi kim yapar? Darbeyi yaparsa Milli Savunma Bakanı yapar. Darbe söz konusuysa alsın Hulusi Akar’ı, başka birini getirsin. Darbeyi engellesin. Size bir şey söyleyeyim CHP ne zaman iktidara yakın olsa bu darbe söylemini çıkarırlar" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "halkın iradesinin en büyük irade olduğunu" vurguladı.

Yeniçağ’dan Orhan Uğurluoğlu’nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Millet İttifakı olarak seçimi kazandığınız zaman ilk üç işiniz ne olur?

Parlamentoya siyasi ahlak kanunu götüreceğiz. İsrafı önleyeceğiz. Üçüncüsü devlette saydamlık. Vatandaştan aldığın vergiyi nereye harcadığını açıklayacaksın.

Demokratik parlamenter sistemi getirdiğimizde en çok AKP’liler MHP’liler oy verecekler. Şikâyetleri var ama vesayet nedeniyle söylemiyorlar.

Akşener’in, yuvarlak memleket masası çağrısı

Akşener’in memleket masası çağrısı çok önemlidir. Ama bu çağrıyı keşke daha önceden Erdoğan yapsaydı.

CHP’nin darbe yapacağı gündemde. Nasıl planlıyorsunuz bu darbeyi?

Demokrasiyi getireceğiz bu ülkeye. Bizim ordumuz yok milletimiz var. Darbelerin bize getirdiği büyük sıkıntıları biz biliyoruz. CHP’nin ödediği bedelleri de biliyoruz. Bu tamamen yapay bir gündem. Türkiye’yi yönetemiyorlar. Milyonlarca insanımız işsiz.

Darbeyi kim yapar, darbeyi yaparsa Milli Savunma Bakanı yapar. Darbe konusu söz konusuysa alsın Hulusi Akar’ı başka birini getirsin. Darbeyi engellesin. Millet İttifakı ile birlikte bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getireceğiz. Bütün İslam devletleri arasında Türkiye bir yıldız gibi parlayacak. Size bir şey söyleyeyim CHP ne zaman iktidara yakın olsa bu darbe söylemini çıkarırlar.”

"Erdoğan’ın siyasetten anladığı konusunda benim ciddi endişelerim var. Kendi iktidarını sürekli kılmak için önündeki tüm engelleri kaldırmak olarak görüyor siyaseti. Biz halkın iradesine saygı gösterdik. Erdoğan saraya çekildiğinden beri halkın iradesine güvenmiyor. Seçim tekrarlanacak diyen destek veren Yargıtay Başkanı oldu. Desteği verdi karşılığını aldı. Yargıda adaletli insanlar olacak. Bizim partimiz yarın erken seçim olacakmış gibi çalışıyor. CHP eskiden eleştirirdi, çözümü dillendirmezdi. Biz şimdi çözüm yollarını da anlatıyoruz"

"Sayın Bahçeli, “Ben Cumhur ittifakına destek vermiyorum” ona göre gerekirse bir erken seçim olsun diyebilir."

"MHP vatan toprağını terk edenlere destek veriyor"
"MHP’nin içinde ne oluyor ben ona girmek istemem. Bütün siyasi partilere saygım vardır. Her siyasi partinin hedefi iktidar olmaktır. Dolayısıyla “Şimdi üç hilalin zamanı geldi” ne demektir bu sandığı göstermek demektir. Sonra ne oldu bu değiştirildi. Berat Albayrak’a destek verildi. Saray soytarılarının bir numaralı adamı Sayın Erdoğan’dan sonra. Bu memlekette ne yapıldıysa Cumhur İttifakının diğer aktörü de yapmıştır, bunlara destek vermiştir."

"Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu toprak bizim toprağımızdı. Oradaki bayrağımızı indirdiler, toprağımızı düşmana terk ettiler ve MHP buna destek verdi. Vatan toprağını terk edenlere destek verenlere ne denir? Beni en çok bu üzüyor."

"Belediye başkanlarımız engellere rağmen yardımları vatandaşımıza ulaştıracaktır"
"5 tane maske dağıtamayan iktidara iktidar mı denir? Koyun olsa bir yere kaçar, maske bu ya. Üretilen maskeyi götürüp vatandaşa dağıtamadılar. Bunlar rantı devşirme konusunda uzmanlar, vatandaşa hizmet götürme konusunda değil. Vatandaşa hizmet konusunda belediye başkanlarımızın eline kimse su dökemez. Belediye başkanlarımız tüm engellere rağmen yardımları vatandaşlarımıza ulaştıracaktır."