Nihat Zeybekci'den 'rakı' açıklaması: Hakarettir, haksızlıktır

Nihat Zeybekci'den 'rakı' açıklaması: Hakarettir, haksızlıktır

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, "İzmir’i ve İzmirlileri 2 kadeh rakıyla özdeş hale getirmek veyahut da böyle bir şey yapmaya çalışmak İzmir’e büyük haksızlıktır" dedi.

AKP İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in kendisini nasıl karşıladığını, ne gibi vaatleri olduğunu ve ilk yapacakları olmak üzere birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Zeybekci, "Tarzımız ve kişiliğimiz itibarıyla da çok pozitif bir karşılık bulduğumuzu düşünüyorum. ‘Bizim oğlan' derler ya, mahallenin çocuğu muamelesi, kesinlikle öyle bir havamız var. Artık değişmeli, artık yenilik olmalı ve gel artık, kurtar artık gibi slogan sözler duyuyoruz" dedi.

Zeybekci'nin açıklamaları şu şekilde:

Zeybekci, İzmir turumuzda sorularımıza şu yanıtları verdi: 

Siz İzmir'e, İzmir size alıştı mı?

Nedense hani İzmirlilikle ilgili özel kriterler var sanki. Ben İzmirliyim. İzmir'de iş yerleri ve evi olan biriyim. Yani 8'i ilçede, 1'i merkezde olmak üzere iş yerlerimiz var, gerçi şirketin bünyesinde bunlar. Ama sonuçta İzmirlilik yani Egelilik anlamında da bir sorunumuz yok. Bu mahallenin çocuğuyuz. Söylemlerimiz itibarıyla da… Şöyle söyleyeyim; Tarzımız ve kişiliğimiz itibarıyla da ben çok pozitif bir karşılık bulduğumuzu düşünüyorum. ‘Bizim oğlan' derler ya, mahallenin çocuğu muamelesi, kesinlikle öyle bir havamız var.

CHP'YE HDP ELEŞTİRİSİ

- CHP'nin adayı ve HDP işbirliği tartışmalarıyla ilgili sahada ne gördünüz?

CHP-HDP iş birliği çok derin bir şekilde burada kendini gösteriyor. CHP-HDP iş birliği dediğimiz zaman direkt akla gelen şey, CHP-PKK iş birliği, bölücü terör örgütü iş birliği şeklinde. Türkiye'nin en büyük ihanetlerinden bir tanesi, vatanı bölme girişimlerinden bir tanesi Türkiye'deki çukur eylemleridir. Çukur eylemlerine İzmir'de bir ilçe belediye başkanı doğrudan destek verdi. Bunu söyleyen ilçe belediye başkanı da şu anda il belediye başkan adayı. Aynı zamanda o gün bölücü terör örgütüne karşı devletin operasyonlarını kınama ve protesto etmek üzere yapılan o gösterilerde gidip katılarak açıklama yaptığı görüntüleriyle, her şeyiyle ortada. Bölücü terör örgütünün partisi diyebileceğimiz bir parti ki seçimlere katılıyor olabilir yasal olarak ama milletin vicdanında bence terör örgütünün partisidir. Bunların kamu vicdanında, toplum vicdanında bir sorgulaması vardır, çok büyük soru işaretleri vardır. 

‘2 KADEH RAKIYLA ÖZDEŞ HALE GETİRMEK HAKSIZLIK'

- İzmir'in yaşam tarzı korkusu var mı?

İzmir'de yaşam tarzıyla ilgili 21. yüzyılın dünyasında ve Türkiye'sinde hiç kimsenin böyle bir endişe içinde olduğunu düşünmüyorum. Ama maalesef birileri İzmir'deki beceriksizlikleri, İzmir'deki köklü problemleri, topu taca atmak için mazeretlerinin üzerini ideolojik bir perdeyle örtmek için böyle bir yaklaşımları var. Bu, İzmir'e saygısızlıktır, İzmir'e yapılan en büyük haksızlıktır, hatta İzmir'e hakarettir yani İzmir'de yaşam İzmir'deki problemleri, İzmir'deki meseleleri, İzmir'de böyle bir şey olduğu yönünde, hatta daha abartarak şöyle yapıyor: İzmir'i ve İzmirlileri 2 kadeh rakıyla özdeş hâle getirmek veyahut da böyle bir şey yapmaya çalışmak İzmir'e —yani basitçe söyleyecek olursak- büyük haksızlıktır. 

‘EŞİM ‘BU SENE O SENE' DEDİ'

- Eşiniz, çocuklarınız adaylığınızı ilk duydukları zaman ne düşündüler?

Eşim ve çocuklar yoğunlaşmış durumda. Eşimde haftada 2-3 gelip burada yoğun bir şekilde çalışıyor. Burada 2 gün çalıştıktan sonra İstanbul'da bir toplantıya gidecekler oğlumla beraber. İnanılmaz bir fedakârlık göstererek destek veriyor ve o da inanıyor, ‘İzmir'de bu sene o sene, bu sefer o sefer' diyor. Onun da çok büyük katkısı var. Cumhurbaşkanımız bize böyle bir teklif yaptığında dedi ki ‘Bir anda gözlerinin içi farklı gülmeye başladı.'