O anket şirketinin sahibinden flaş iddia... AKP, Saadet Partisi'nden 1-2 puanlık oy almak için...

O anket şirketinin sahibinden flaş iddia... AKP, Saadet Partisi'nden 1-2 puanlık oy almak için...

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır: AK Parti, Saadet Partisi'nin o 1-2 puanlık desteğini almak için çaba gösterebilir

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aday göstermeyeceğini ve AKP'yi destekleyeceğini açıklamasının ardından anket şirketleri tahminlerine başladı. 

"AK Parti’nin kapsama alanı genişledikçe, MHP’nin altını oydu" diyen KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, MHP ile AKP arasındaki 2019 seçimlerine yönelik yapılacak ittifaka ilişkin olarak, "Bu ittifaka 51-49’luk 16 Nisan referandumundan dolayı girdi. Bana kalırsa AK Parti, Saadet Partisi’nin o bir-iki puanlık desteğini almak için bile çaba içine girebilir" dedi.

Ağırdır, CHP'ye ilişkin olarak da, "CHP bilgi üretmek meselesinde hiçbir çaba sarf etmedi. Dört seçim yapıldı ve CHP muhalefette. Böyle bir sonuç her partiyi değişime zorlar diye düşünüyordum. Ama CHP hiçbir şey olmamış gibi davranıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ağırdır, "Selahattin Demirtaş, Türkiyelileşme politikasının gerçek bir yüzüydü. Bugün Demirtaş gibi bir aktör de ellerinde olmadığına göre sarsıntıyı atlatmakta biraz daha zorlanacaklar. Bir yenilenme umudu her partide olduğu gibi HDP’de de vardır ama hayat biraz onları köşeye sıkıştırıyor. Bu konuda da maharetleri yetersiz kalıyor. Eğer baraj problemini konuşacaksak bu, İYİ Parti için de, MHP için de, HDP için de vardır. Ama HDP’nin bütün zaaflarına rağmen barajı geçme şansı İYİ Parti ve MHP’ye göre daha yüksek" değerlendirmesinde bulundu